blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

Latijns-Amerikaanse en Caribische burgers coördineren COVID-19 deconfinement met deze nieuwe Ethereum-applicatie

Het ‘citizen-to-citizen’-platform DAVID19 van LACChain gebruikt Hyperledger Besu om gebruikers te helpen veilig gegevens te delen en een interactieve coronavirus-volgkaart te maken. Door ConsenSys18 mei 2020Geplaatst op 18 mei 2020

david19 held


In een poging om informatie over de beweging van COVID-19 te crowdsourcen, is vorige week een regionaal Ethereum-project gelanceerd dat klaar staat om een ​​krachtige blockchain-onramp te worden voor miljoenen gebruikers in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Afgelopen dinsdag heeft de LACChain-alliantie, een initiatief van IDB Lab, DAVID19 uitgebracht, een platform dat is gebouwd op Hyperledger Besu dat is ontworpen om burgers te helpen samen te werken om een ​​realtime, interactieve volgkaart te maken om de verspreiding van het coronavirus te verminderen en de geleidelijke deconfinering te coördineren. Het DAVID19-platform maakt gebruik van de geavanceerde privacyfuncties van Besu, zodat burgers anoniem persoonlijke gegevens kunnen delen en veilig informatie kunnen verzamelen over de gezondheidstoestand van mensen in de regio..

Hoe het DAVID19-platform werkt

DAVID 19 infografia 1 presentatie ENG

De DAVID19-applicatie is beschikbaar op app.mellamodavid19.org en ondersteunt momenteel de REM ID digitale portemonnee. Gebruikers kunnen een profiel aanmaken en gegevens over hun gezondheidsstatus uploaden. Het platform anonimiseert en verzamelt vervolgens de persoonlijke gezondheidsgegevens van burgers om een ​​realtime interactieve volgkaart te maken van de beweging van COVID-19 in de regio. Terwijl sommige volgprojecten zoals die van Johns Hopkins Covid-19-kaart gegevens top-down verzamelen van volksgezondheidsautoriteiten, gebruikt DAVID19 een bottom-upbenadering en roept individuele burgers op om persoonlijke gezondheidsupdates bij te dragen. 

Naarmate meer gebruikers aan boord van het platform en regelmatig hun gezondheidsstatus en bewegingen bijwerken, zal het ecosysteem van gegevens steeds rijker worden en zowel burgers als overheidsinstanties helpen bij het coördineren van progressieve deconfinement. LACChain ziet deze uitrol als fase 1 van een langetermijnplan om een ​​op blockchain gebaseerd referentiesysteem te mainstreamen, wat de alliantie een ‘levensportefeuille in je zak’ noemt.

“Een probleem van de omvang van COVID-19 vereist een collectieve en solidaire reactie.”

Alejandro Pardo Vegezzi, leider van LACChain en DAVID19

“Maskeren” met Ethereum: hoe Hyperledger Besu persoonlijke gebruikersgegevens beschermt

Screen Shot 2020 05 13 om 3 59 20 uurEen momentopname van de wereldwijde interactieve volgkaart van DAVID19.

Hyperledger Besu is een open source Ethereum-client die oorspronkelijk is ontwikkeld en in 2019 is ingediend bij de Hyperledger-kas door PegaSys, Het protocol-engineeringteam van ConsenSys. Vanwege zijn geavanceerde privacy- en toestemmingsfuncties is Hyperledger Besu een steeds populairder blockchain-platform geworden voor bedrijven die netwerktoegang moeten aanpassen en privétransactiegegevens moeten beschermen. Met Besu zorgt het DAVID19-platform ervoor dat gebruikers anoniem hun gezondheidsstatus kunnen delen en erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke gegevens en geolocatie onvindbaar zijn. Alle gegevens worden lokaal opgeslagen op de mobiele apparaten van gebruikers.

“Deze oplossing, die gebruikmaakt van digitale portemonnees en het blockchain-netwerk van LACChain, gebruikt Hyperledger Besu om ervoor te zorgen dat de informatie die door gebruikers wordt verstrekt volledig anoniem en transparant is.”

Marcos Allende, technologiecoördinator van LACChain consensys plexus pictogram rond Webinar op aanvraag: privacy en toestemming met Hyperledger Besu

Een 3-fasenplan om een ​​digitale langetermijninfrastructuur te bouwen

Fase 1: Citizen-to-Citizen

De eerste fase van DAVID19 omvat het opstarten van een “citizen-to-citizen” -platform, waarin vrijwillige gebruikers anoniem informatie kunnen delen door middel van zelf toegekende inloggegevens. Dankzij deze samenwerkingsomgeving kunnen miljoenen mensen in de hele regio gegevens crowdsourcen en COVID-19-risicokaarten genereren, “waardoor deze onzichtbare vijand zichtbaar wordt”, zoals LACChain vorige week zei in hun aankondiging. Alejandro Pardo Vegezzi, leider van LACChain en DAVID19, legde uit dat een van de doelen van fase 1 is om “een cultuur van digitale portemonnees te creëren, zonder onze gegevens weg te geven aan grote technologiebedrijven en overheden.” 

Fase 2: Business-to-Citizen

Naarmate particuliere bedrijven en externe uitgevers toetreden tot het DAVID19-ecosysteem, kunnen ze meer geavanceerde inloggegevens verstrekken aan app-gebruikers, zoals werkvergunningen, beëdigde verklaringen, medische certificeringen, reisvergunningen en academische graden. Het groeiende netwerk van geverifieerde referenties zal organisaties helpen om medische bronnen beter te bewaken, de respons in de gezondheidszorg te beheren en deconfinement te coördineren. Voor gebruikers stelt de app hen in staat om aantoonbaar aan te tonen dat ze in een gezonde toestand verkeren om activiteiten zoals werk en reizen te hervatten.

Fase 3: Langetermijncontactopsporing

DAVID19 zal uiteindelijk dienen als digitale infrastructuur om de regio voor te bereiden op toekomstige uitbraken en calamiteiten. Op blockchain gebaseerde contactopsporing zal volksgezondheidsinstanties helpen ziektevectoren te identificeren en te onderbreken, en gecontacteerde personen te waarschuwen voor de mogelijkheid van infectie. Terwijl de DAVID19 werd gelanceerd om de medische respons rond COVID-19 onmiddellijk te beheren, is het platform ontworpen om te functioneren als een langetermijnreferentiesysteem voor potentiële volksgezondheidscrises in de toekomst.. 

Wat is het volgende

Het PegaSys-team werkt nauw samen met de LACChain-alliantie door het opzetten van het LACChain-netwerk te ondersteunen. Het team was verheugd om de uitrol van DAVID19 te ondersteunen en best practices en prestatiestatistieken rond Hyperledger Besu te delen. Het platform is een boeiende case study van de waarde van blockchain-technologie voor referentiebeheer, vooral tijdens noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, evenals een ander bewijspunt voor privacyoplossingen op Ethereum. DAVID19 demonstreert ook de performante en betrouwbare aard van het Hyperledger Besu-platform en de voordelen van het ontwerp voor dit soort toepassingen. 

De LACChain-alliantie roept iedereen op om zich bij de beweging aan te sluiten en de applicatie te downloaden op app.mellamodavid19.org. “DAVID19 biedt ons allemaal de mogelijkheid voor een digitale uitweg uit onze opsluiting”, merkte Vegezzi op, een manier “om helden en protagonisten te worden in het licht van deze pandemie.”

Om meer te weten te komen over DAVID19 en hoe blockchain-technologie wordt gebruikt om de verspreiding van coronavirus te bestrijden, meldt u zich op 29 mei aan voor de BSIC- en IDB-webinar., “COVID en Blockchain voor Latijns-Amerika.”

Wilt u weten wat Ethereum voor uw organisatie kan betekenen??

Ons wereldwijde Solutions-team biedt blockchain-training, strategisch advies, implementatiediensten en samenwerkingsmogelijkheden. Neem contact met ons op Quorum Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me