blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

NIEUWSBRIEF # 7: Het Q2 2020 DeFi-rapport

Een overzicht en analyse van DeFi-protocollen en prestaties in Q2 2020 door ConsenSys Codefi.


door Nicole AdarmeJuli 15, 2020Geplaatst op 15 juli 2020

Q2 2020 defi rapportdekking

DeFi in Q2 2020

Gisteren hebben we ons driemaandelijkse DeFi-rapport gepubliceerd. Het Q2 2020 DeFi-rapport is een gegevensgestuurde samenvatting, analyse en discussie van het opkomende financiële ecosysteem dat bovenop Ethereum wordt gebouwd.

download het rapport

Enkele van de belangrijkste onderwerpen die in het rapport aan bod komen, zijn onder meer:

 • Algemene statistieken, samenvattingen en visualisaties van DeFi-gegevens.

 • DeFi-gebruikersgedrag en netwerkvisualisaties van de gebruikersrelaties tussen protocollen.

 • COMP, Compound en Yield Farming.

 • BTC getokeniseerd op Ethereum.

 • Grote beveiligingsincidenten en de opkomst van DeFi-verzekeringen.

 • De prestaties van specifieke spraakmakende protocollen, waaronder Uniswap, Maker en Compound.

 • De staat van stablecoins in Ethereum DeFi.

 • Een blik op DeFi in 2020 en daarna.

Neem bijvoorbeeld de metriek Total Value Locked (TVL) die vaak wordt gebruikt als maatstaf voor de voortgang van Ethereum DeFi. TVL is de USD-meting van alle activa (ETH-, WETH- en ERC-20-tokens) die op elk moment in DeFi zijn vergrendeld. We wilden de vraag beantwoorden: hoe sterk is deze statistiek? Is er een mogelijkheid dat we sommige geblokkeerde fondsen dubbel tellen en TVL opblazen??

Om een ​​theoretisch voorbeeld te geven: een gebruiker kan 1 ETH in Compound vergrendelen en 250 DAI als lening ontvangen (uitgaande van 1 ETH = $ 250), vervolgens naar een ander protocol gaan en die 250 DAI vergrendelen. Als we naar TVL kijken, zouden we zeggen dat $ 500 USD is vergrendeld in DeFi, terwijl in werkelijkheid de echte vergrendelde USD-waarde slechts de waarde is van de aanvankelijk vergrendelde ETH, $ 250.

Dus keken we naar de gegevens. Een concreet voorbeeld vond plaats op 8 juni, toen een gebruiker (0x… aa7a) trok 12M DAI terug van Compound en AAVE, leende nog eens 2,5M DAI op dYdX en deponeerde vervolgens al die DAI op een MakerCDP. Met een ruwe schatting van ~ 200% onderpandratio voor WETH-storting, weten we dat tegen de tijd dat de gebruiker die DAI naar CDP verplaatste, ze ten minste $ 5M USD op dYdX (om de 2,5M DAI te lenen) en $ 14,5M USD op Maker. Dat betekent dat ze hebben bijgedragen aan $ 19,5 miljoen USD aan TVL in DeFi, terwijl het daadwerkelijke geld dat de gebruiker in DeFi heeft ingebracht ongeveer $ 17M USD is ($ 5M USD op dYdX en $ 12M onttrokken aan Compound en AAVE). De beweging van het geld van deze gebruiker is te zien in de onderstaande afbeelding.

TTVL Codefi Q2 2020 DeFi-rapport

De rest van het DeFi-rapport van Q2 2020 behandelt een breed scala aan onderwerpen, die allemaal vergezeld gaan van objectieve, on-chain data. Bekijk de rest van het rapport en blijf op de hoogte met DeFi.

download het rapport

Snel Codefi Hits

 • Nieuw bij de nieuwsbrief en bij Codefi? Uitchecken deze uitlegvideo over ConsenSys Codefi.

 • ConsenSys Codefi-feedback: TLDR; we willen bereiken ken je beter en het duurt even.

 • Klaar voor Ethereum 2.0? Op 16 juni kondigde ConsenSys de lancering aan van Codefi Staking, een Ethereum 2.0 staking-as-a-service-platform met institutionele functionaliteit voor beurzen, bewaarders, fondsen, portefeuilles en andere potentiële klanten.

 • Terugblik op 5 jaar bewijs van werk. Aangedreven door Codefi Data, is het Proof of Work Mining Report een volledige terugblik op de prestaties van PoW en de evolutie van de mijnbouw sinds de lancering van het openbare Ethereum-mainnet in 2015.

 • Het SKALE-netwerk is live op Mainnet! Op 30 juni ging SKALE live op het Ethereum-mainnet. In februari kondigde Codefi aan dat SKALE het eerste gedecentraliseerde netwerk zou zijn dat een token zou lanceren op het Activeer platform.

 • Over SKALE gesproken, de veiling op Codefi Active staat voor de deur. De veiling zal een Nederlandse veiling zijn, “een veiling met een afnemende prijs met een enkele verkoper en meerdere kopers die samen de uiteindelijke verrekenprijs bepalen.” Klinkt het ingewikkeld? Dat is het niet – laten we het in meer detail uitleggen.

 • Het ConsenSys Partner Program biedt technologiepartners, systeemintegratoren, applicatiebedrijven en softwareleveranciers toegang tot aangepaste voordelen en nieuwe zakelijke kansen met onze toonaangevende blockchain-producten. Toegang tot, ondersteuning voor en training van Codefi-producten is slechts een van de voordelen van deelname aan het Partnerprogramma.

aankomende evenementen

 • Donderdag 16 juni: “Gesyndiceerde leningen en blockchain-technologie.” Een inleiding tot de markt voor gesyndiceerde leningen en de mogelijkheid voor blockchain-gebaseerde oplossingen. Sprekers zijn onder meer Bridget Marsh, Executive VP van de LSTA, Didier Le Floche, CTO van ConsenSys Codefi, en Guillaume Dechaux, Global Head of Strategic Sales en BD bij ConsenSys.

Codefi Spotlight: Codefi Staking

Op 16 juni kondigde ConsenSys Codefi de lancering aan van Codefi Staking. Codefi Staking is een Ethereum 2.0 staking-as-a-service-platform met institutionele functionaliteit voor uitwisselingen, bewaarders, fondsen, portefeuilles en andere potentiële klanten. het bouwen van de Codefi Staking API voorafgaand aan de lancering van Ethereum 2.0. Door de voltooiing van het pilotprogramma krijgen partners een beter begrip van Ethereum 2.0 en hebben ze de mogelijkheid om als eerste op de markt te zijn door hun klanten Ethereum 2.0-staking-mogelijkheden te bieden..

Deelnemers aan het pilotprogramma zijn onder meer belangrijke ecosysteemspelers, waaronder: Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport en Trustology.

“Met uitzetten op Binance kunnen gebruikers beloningen ontvangen zonder dat ze nodes hoeven in te stellen, of zich zorgen hoeven te maken over minimale inzethoeveelheden, tijdsduur of vangsten. Gebruikers verdienen de beloningen die ze met hun munten kunnen verdienen. Met de uiteindelijke lancering van Ethereum 2.0 zijn we verheugd om het inzetten van al onze ETH-houders op Binance te ondersteunen, ”aldus Changpeng Zhao (CZ), CEO bij Binance..

Codefi Staking is gebouwd bovenop een vertrouwde softwarestack die is gebouwd door ConsenSys. De missie is om een ​​white-label API van institutionele kwaliteit te bieden, met gemakkelijke en efficiënte toegang tot het Ethereum 2.0-netwerk om bedrijven in staat te stellen veilig en winstgevend deel te nemen aan de volgende fase van de evolutie van Ethereum..

Codefi accepteert Early Adopter-klanten om mee samen te werken voorafgaand aan de lancering van Ethereum 2.0 Beacon Chain. Early Adopters blijven de concurrentie voor met een laag risico, lage toegangsdrempel om feedback te geven over de service en om rechtstreeks te leren van Eth2-teams die de volgende generatie Ethereum bouwen en beginnen met het inzetten van ETH. Om u aan te melden, klik hier.

Laatste opmerkingen

Bedankt voor het doornemen van deze nieuwsbrief. Volg ons op Twitter, lees meer op onze website, en laat ons uw mening weten. Of je nu geïnteresseerd bent om met ons samen te werken, voor ons, of je wilt gewoon hallo zeggen, neem dan gerust contact met ons op.

Heeft dit bericht doorgestuurd? Aanmelden voor maandelijkse updates.

Tot de volgende keer,

Het ConsenSys Codefi-team

Industry Insight Nieuwsbrief Productupdate Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me