blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

Thanksgiving-gespreksstarters: praat over Blockchain deze vakantie

8 belangrijke redenen om met familie en vrienden deze Thanksgiving in het blockchain-konijnenhol te duiken door ConsenSys 27 november 2019 Geplaatst op 27 november 2019

Thanksgiving Conversation Starters Waarom je deze vakantie over Blockchain zou moeten praten


“Praten is goedkoop”, zei Linus Torvalds, de maker van de Linux-kernel, ooit. “Laat me de code zien.” 

De meeste dagen zeggen we dat ook. 

Maar op sommige dagen is praten belangrijk. Het verhaal is belangrijk. Vandaag is een van die dagen.

Tegenwoordig bevindt u zich waarschijnlijk in de buurt van mensen die nog nooit van blockchain-technologie hebben gehoord of erdoor in de war zijn. Sommigen van hen kennen misschien het jargon, maar haal het door elkaar. Sommigen van hen zijn misschien alleen bekend met het andere ‘B’-woord: Bitcoin. Sommigen van hen zijn misschien sceptici, wat gezond is. Ze zullen uw verhalen op de proef stellen. 

De meesten van ons vielen in het konijnenhol van de blockchain omdat op een gegeven moment iemand die we vertrouwen ons een goed verhaal vertelde over het verleden en de toekomst van internet. Vandaag heb je misschien de gelegenheid om dat verhaal aan iemand anders te vertellen. 

Wat is een goed verhaal? 

Je weet tenminste hoe het voelt. Een goed verhaal is een verhaal waarvoor je opkijkt vanaf je telefoon of bord, je stoel draait of laat opblijft om te lezen. Je voelt het in je hersenstam. Er is hier een verhaal. 

Een goed verhaal activeert die driehonderdduizend jaar oude bedrading die zich afvraagt, zoals Lisa Cron schrijft: “Wat ga ik hier leren dat me niet alleen zal helpen te overleven, maar ook te bloeien?”

Een goed verhaal heeft een karakter en een conflict waardoor ze onder druk komen te staan. De keuze die het personage onder druk maakt, onthult hun ware karakter.

Het personage: jij, ik, iedereen. Het conflict: wat je dacht dat het jouwe was, is niet. Jouw gegevens. Jouw geld. Jouw code. Uw internet. Jouw wereld. De keuze: of je het verdovende comfort van het digitale leven van vandaag afschudt en het internet terugneemt.

Als u vandaag één ding duidelijk maakt, maak dan duidelijk dat we een keuze hebben.

Bedenk waar u wilt dat uw verhaal begint. Misschien niet met hashes of blokken. Misschien met een merkwaardige e-mail die in je inbox is beland. Een beveiligingswaarschuwing. Uw bank wil u voor de derde maand op rij opnieuw een nieuwe kaart uitgeven. Nog een verlegen e-mail van een bedrijf over een inbreuk waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord te wijzigen en uw informatie veilig te houden. Maar je dacht aan je informatie was veilig. 

Hier is een oefening: kijk hoe lang je kunt gaan zonder het woord ‘blockchain’ te gebruiken. Sapiens, is bijvoorbeeld een uitstekend verhaal over blockchain, maar het woord ‘blockchain’ wordt niet één keer gebruikt. 

Blockchain is gewoon een manier om te praten over waar we het echt over zouden moeten hebben.

Praat over blockchain, zodat u over vertrouwen kunt praten.

De algemene afwezigheid ervan. Bij banken. In toeleveringsketens. In de zorg. In regeringen. In de journalistiek. Op sociale media. In systemen. In mensen.  

Praten over vertrouwensbreuken. De 3 miljard Yahoo-accounts. De 500 miljoen klanten van Marriott International. De 200 miljoen consumenten gecontroleerd door Equifax.  

Praat over uw gegevens en wat ermee gebeurt. Praten over hoe Facebook uw gegevens gebruikt. Hoe apps gebruiken uw locatiegegevens. Over de vrouw wiens digitale leven tegen haar werd bewapend. Praat over uw gegevens zoals u dat zou doen over uw gezondheid, uw baan, uw liefdesleven, want het zijn al die dingen. 

Praat over blockchain, zodat je over geld kunt praten.

Praat over geld, zodat u kunt praten over hoe uw geld beweegt. En wie het afhandelt. Front-end processors. Banken verwerven. Card verenigingen. Uitgevende banken. Betalingsverwerkers. Verrekenkantoren. Elk van hen hevelt vergoedingen over, elk van hen vatbaar voor die grote vertrouwensbreuken.  

Praat over geld, zodat je dat rare, onvermijdelijke wormgat afdaalt over wat geld überhaupt is. Praat over dit citaat van Sapiens, het boek over blockchain dat nooit het woord “blockchain” gebruikt: 

‘Waarom geloof ik in de kauri-schaal of de gouden munt of het dollarbiljet? Omdat mijn buren in hen geloven. En mijn buren geloven in hen omdat ik in hen geloof … Geld is alles dat mensen bereid zijn te gebruiken om systematisch de waarde van andere dingen weer te geven voor het ruilen van goederen en diensten. ” 

Alles wat mensen willen gebruiken. 

Praat over wat mensen tegenwoordig voor geld gebruiken. Praten over cryptocurrency. Praten over de eerste bitcoin-transactie. Twee pizza’s voor 10.000 bitcoin. Praten over ether, de oorspronkelijke valuta van Ethereum. Praat erover dat ether niet alleen geld is, het is brandstof

Praten over Weegschaal, de digitale valuta van Facebook. Praat over hoe hands-off je echt denkt dat Facebook zal zijn, gezien hun staat van dienst. 

Praat over blockchain, zodat u over infrastructuur kunt praten.

Over financiële infrastructuur gesproken. Praten over de hackers die malware hebben geplant in ons wereldwijde banksysteem en kwam weg met een miljard dollar. 

Over cloudinfrastructuur gesproken. Praten over de 75-jarige Georgische vrouw die het internet in Armenië uitschakelde met haar schop. 

Praat over die van Jeff Bezos Meester plan. Over hoe AWS 40% van de e-commerce in de VS en 42% van de verkoop van papieren boeken en meer productzoekopdrachten beheert dan Google en bijna de helft van de cloud computing-industrie en hoe zelfs de meest welwillende miljardair dat soort macht niet zou moeten hebben. 

Praten over Bezos’s afstudeer toespraak over slimheid en vriendelijkheid en gaven en keuzes en slaakte een tijdelijke zucht van verlichting.

Praten over identiteitsinfrastructuur. Praat over inlogmoeheid, of hoe u zo gewend bent uw wachtwoord opnieuw in te stellen dat u het niet eens meer voelt. Praat over verificatiemiddelen van derden en hoe u zich kunt aanmelden bij de meeste apps via Facebook, Google en Twitter en hoe dat gemak een prijs heeft. 

Praat over blockchain, zodat je over decentralisatie kunt praten.

Praat over het oorspronkelijke netwerkontwerp van internet en de gedistribueerde knooppunten en peer-to-peer-tijdstempels, maar gebruik deze woorden niet. Praten over het doorgeven van de aardappelen, en hoe het voor oom Gary logischer zou zijn om de aardappelen direct aan u over de tafel te geven in plaats van ze door te geven aan tante Diane en oom Jimmy en Gary’s buurman (hoe heet hij ook alweer?) En uw tweejarig nichtje dat nauwelijks haar eigen bestek kan tillen. Praat over gedecentraliseerde aardappelen, zodat u kunt praten over gedecentraliseerde financiering. 

Praat over decentralisatie, zodat u over verbinding kunt praten, over de kracht van zwakke banden. 

Over decentralisatie gesproken, zodat u wat duidelijkheid kunt bieden over alle verschillende webben: het World Wide Web en het Deep Web en het Dark Web en Web1, Web2, Web3. Bespreek hoe een blockchain niet zomaar een app op internet is, maar een basislaag van internet. Een vertrouwenslaag. Een nederzettingslaag. Hoe je het ook wilt noemen. Zorg ervoor dat het gedecentraliseerd is. 

Praat over blockchain, zodat je over de waarheid kunt praten. 

Over een enkele bron van waarheid. De waarheid over een betaling. Over een medicijn. Over een stukje eten. Over een stukje inhoud. Praten over de Grote Thanksgiving Cranberry Scare van 1959 en hoe voedselverwerking nu verifieerbaar kan zijn. Praat over hoe het grootste deel van het internet is tegenwoordig niet waar– de statistieken, de bedrijven, de inhoud, de mensen – maar we hebben nog steeds een keuze. 

Praten over het verdwijnen van de waarheid. Praten over geheugengaten. Hoe dingen als door opzet verdwijnen uit ons collectieve geheugen. Praten over Twitter wordt opgeschoond. Praat over de valentie en snelheid van inhoud: klik op woorden met een niet-gecontroleerde snelheid om meer oogbollen te krijgen om meer advertenties te verkopen. Bespreek hoeveel tijd een website heeft om iemands aandacht te trekken, laat staan ​​om de waarheid te vertellen. Minder dan 15 seconden.

Praten over de langetermijndenkers. Praat over hoe verhalen duren. Over bestendigheid gesproken. Praat over de onbezongen helden achter de Internetarchief en de Wayback Machine en de InterPlanetary File System. Bedankt voor de knooppunten. 

Praat over blockchain, zodat je over Satoshi kunt praten.

Satoshi Nakamoto. Een van de grote oorsprongsverhalen van onze tijd. Een naam, wat open source-code en een verzoek: “Als je een knooppunt kunt laten draaien dat inkomende verbindingen accepteert, zul je het netwerk echt veel helpen.”

Praat over Satoshi, zodat je over open source-ontwikkelaars kunt praten. Praat over hoe software de wereld at en vervolgens een handvol technologiebedrijven de software aten en nu nemen de ontwikkelaars de software, en trouwens het internet, terug. 

Praat over Satoshi zodat je over alle Satoshi’s kunt praten. Iedereen die iets teruggeeft aan internet. De machtige gebruikers. De Wikipedia-bijdragers. De Amazon-recensenten. De Stack Overflow-bijdragers. Praten over de 1% regel van internet: hoe 1% van ons creëert en 99% van ons op de loer ligt.  

Praat over de noodzaak om deze Satoshis te erkennen en te belonen. Praat over hoe crypto-economie de sleutel is en hoe een heleboel mensen dat al hebben ontdekt. Praten over kwadratisch stemmen en inflatiefinanciering en radicale markten. Zeg dank voor Satoshi en alle Satoshi’s.

Praat over blockchain, zodat u over innovatie kunt praten. 

Praten over de tijdlijn van innovatie. Hoe het verhaal van blockchain begon lang voordat Vitalik en Satoshi, met Nick Szabo en Wei Dai en Adam Back and the Cypherpunks en Tim Berners-Lee en David Chaum en William Gibson en Alan Turing en Ada Lovelace en Charles Babbage en George Boole en de lijst gaat verder.

Praten over de basisprincipes van innovatie. Risico. Timing. Technische weerstand. Menselijke weerstand. Praten over Thanksgiving-innovatie. Herinner je je Turducken nog? Een kip binnenkant van een eend binnenkant van een kalkoen. Praten over positieve mislukking. 

Over adoptie van blockchain gesproken. Bespreek hoe bedrijven de ontwikkelaars volgen. Praat over welke regeringen momenteel blockchain gebruiken. Praten over echte innovatie. Praten over bedrijfstakken die we kunnen vertrouwen.

Praat over blockchain, zodat u kunt praten over een beter internet. 

Praten over de oorsprong van internet. Hoe het uit de hand is gelopen en hoe we het kunnen terugvorderen. Praat over de eerste keer dat u internet raakte en hoe u in en uit liefde viel. Praat over blockchain, zodat u ook naar de liefdesverhalen op internet van anderen kunt luisteren.

Praten over de goede kanten van internet. Zeg dank voor internet. Praten over kijken een zoon en zijn moeder herenigen na 10 jaar. Hoe je daar ook voor dat moment moest zijn. Het enige dat we proberen te doen, is verbonden blijven, ondanks onszelf en onze systemen. 

Over blockchain gesproken, zodat we op een dag niet meer over blockchain hoeven te praten en het internet weer van ons zal zijn.

Wil je meer verhalen lezen over de toekomst van internet?

Abonneer u op de nieuwsbrieven van ConsenSys →

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me