blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Vrienden met voordelen: een nieuw model voor sociale tokens op Ethereum

Kunstenaars en makers heroverwegen hoe ze in contact kunnen komen met hun fans en online inkomsten kunnen genereren. FWB is een nieuw type sociale gemeenschap die tokens gebruikt voor toegang en beloningen. Door James Beck 6 februari 2021 Gepost op 6 februari 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blog 4


Dit maakt deel uit van een serie artikelen uit ConsenSys Codefi’s Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Download het volledige rapport voor meer informatie over tokenstandaarden voor activa en betalingen, NFT-marktplaatsen, sociale en community-tokens, flitsleningen, ingepakte Bitcoin en Filecoin, uitleenprojecten en meer.

De Ethereum-gemeenschap vraagt ​​zich elke dag af: “wat is geld?” Voordat cryptocurrencies en tokens zelfs maar opkwamen, is er een rijke intellectuele geschiedenis geschreven over de antropologie en sociologie van geld. Nigel Dodd in The Social Life of Money (2014) stelt dat geld een “claim op de samenleving” is, aangezien het een vorm van schuld uitdrukt tussen een individu en de samenleving als geheel. De samenleving kan een natie zijn, maar het kan ook verwijzen naar een bepaalde gemeenschap van gebruikers.

Deze intellectuele beweging heeft onder meer C.H. Douglas in de 19e eeuw, die opmerkte dat het gebrek aan financiën een constante belemmering vormde voor de ontwikkeling van kunst en literatuur, en het concept van ‘economische democratie’ introduceerde via een soort sociaal krediet, dat onmiddellijk aantrekkelijk was voor artiesten als Charlie Chaplin en de literaire kringen van Ezra Pound, TS Eliot en Aldous Huxley. Deze beweging beweerde dat geld nooit onafhankelijk is van sociale en politieke relaties, noch onafhankelijk van cultuur. Geld is veeleer gebaseerd op vertrouwen en sociale waarden. Geld kan worden weergegeven in schelpen, edelmetaal, aantekeningen op papier, boekingen, bytes – maar het ontleent zijn waarde en betekenis nog steeds aan de sociale relaties tussen zijn gebruikers.

In 2021 hebben we nu Ethereum, een nieuwe materialisatie van programmeerbaar geld dat overal met een internetverbinding kan worden verzonden, maar ook een complete virtuele machine van Turing waarmee tokens – waarde – kunnen worden gecreëerd die bijna alles kunnen vertegenwoordigen. We hebben besproken hoe tokens nu meer dan $ 20 miljard vertegenwoordigen aan aan USD gekoppelde stablecoins, meer dan $ 50 miljoen aan unieke kunst, $ 5,5 miljard aan Bitcoin of stemrechten in een gedecentraliseerde autonome organisatie.. 

Voer sociale en community-tokens in

Net als met de groei van digitale NFT-kunstmarktplaatsen, heeft COVID-19, en eigenlijk het internet, kunstenaars en makers gedwongen om opnieuw na te denken over hoe ze in contact kunnen komen met hun fans en online geld kunnen verdienen. Een voorbeeld van zo’n platform, Rollen, begint al aan te slaan met beroemdheden als Lil Yachty, Akon en Ja Rule, die allemaal sociale tokens lanceren. Roll maakt gebruik van een op links gebaseerd systeem, zodat u direct sociaal geld naar een andere gebruiker op Roll kunt sturen, of geld kunt opnemen uit uw Roll-portemonnee om naar een persoonlijke Ethereum-portemonnee te sturen, zoals MetaMask. Met meer dan 20 verschillende typen is de geschatte omvang van de totale marktkapitalisatie van sociale tokens $ 81,2 miljoen. 

sociaal tokenKaart van makers van sociale tokens. Bron: Voorhoede

Tokens die toegangsrechten verlenen aan online communities zijn nu mogelijk dankzij nieuwe tools zoals Collab.Land. Collab.Land fungeert als een brug tussen chattoepassingen zoals Telegram of Discord en uw MetaMask-portemonnee. Een van die gemeenschappen, Vrienden met voordelen ($ FWB) gebruikt Collab.Land, wat voor gebruikers een chatbot lijkt die ervoor zorgt dat communityleden genoeg $ FWB-tokens in hun MetaMask-portemonnee hebben om toegang te krijgen tot verschillende Discord-kanalen. FWB gebruikt nu ook SourceCred om $ FWB-tokens te distribueren in overeenstemming met upvotes over discussies, variërend van muziekproductie, NFT-discussies, breaking news, memes, Substack-artikelen en handelstips. 

Ik sprak met de oprichter van de $ FWB-community, Trevor McFedries, voor meer informatie over zijn reis, de inspiratie achter $ FWB en wat de toekomst biedt voor social-token-communities.  

Afbeeldingsresultaat voor trevor mcfedriesBron: De Caret

Dit interview is voor de duidelijkheid licht aangepast.

James Beck: Vertel me iets over je reis voordat je met $ FWB begint?

Trevor McFedries: Ik was een software-engineer en kwam in muziek terecht. Ik was getekend bij Interscope en bracht uiteindelijk een top 10-album uit met een paar vrienden, omdat internet de muziekindustrie opslokte. Omdat ik wat code kon schrijven, werd ik met leidinggevenden naar kamers getrokken. Dat soort heeft me op mijn 22ste gevestigd als het kanaal tussen media en technologie. Ik stopte met die groep, begon te produceren voor acts, toerde als soloartiest en om een ​​lang verhaal kort te maken, in 2010 kreeg ik een telefoontje van Spotify-mensen die zeiden: “Hé, we brengen dit ding uit Scandinavië naar de rest van de wereld. We hebben iemand nodig om te vertalen tussen een stel Zweedse nerds en Hollywood-pakken, dat klinkt als jij. ” 

Dus nam ik een baan bij Spotify en stond ik versteld van de verschillen in technologieproducten van mediaproducten. Dat zette me aan het denken om muziekprojecten meer als softwareproducten te maken. Ik begon met het produceren van een artiest met de naam Banken. Daarbij bouwde ik een aantal gegevensschrapers voor Last.fm en YouTube en werd ik verliefd op wat gegevens rond de televisieshows Will & Grace en The Jeffersons veranderen de samenleving. 

JB: Zullen & Genade? 

TM: Ja, er zijn al deze gegevens die suggereren dat Will & Grace was grotendeels verantwoordelijk voor de acceptatie van het homohuwelijk in de Verenigde Staten. De openbare opiniepeiling van het standpunt van de Amerikaan over homoseksualiteit is gekoppeld aan de kijkcijfers van die show. Dus het werd me duidelijk dat media een geweldig voertuig waren om sociale verandering teweeg te brengen. En er was een nieuw type media dat mijn collega’s leek te vergiftigen – je weet wel, het soort hacker-chat, IRC, meer reactionaire en bijtende plaatsen. Het leek alsof er een mogelijkheid was om media te creëren die deze schadelijke verhalen konden verslaan en morele – of op zijn minst tolerantere – thema’s konden doordringen.. 

Dat waren de zaden van het bouwen Brud wat was als, oké als je een testament zou kunnen maken & Genade die miljarden zou kunnen raken, hoe zou dat eruit zien? Je zou een soort van heroverweging van talent moeten hebben, dat zou kunnen opschalen als software, dat Mandarijn, Portugees, Engels, Spaans zou kunnen spreken. De kern van dit alles is de droom om beroemdheid te decentraliseren en beroemdheid toe te staan ​​dit voertuig te zijn voor creatieve mensen om hun talenten te delen. Mensen noemen dat “headless brands” en Lil Miquela [waar Brud achter zit] is zoiets. We hebben teams van schrijvers, animators en stylisten die allemaal hun talenten door dit personage heen pushen.  

JB: Hoe ben je in crypto terechtgekomen? 

TM: Ik viel in de crypto in 2013, weet je, duidelijk net zo speculatief als een manier om snel geld te verdienen, maar toen begon ik me te laten ‘pillen’ door de monteurs en te lezen wat ik maar kon. Ik heb een behoorlijk hechte gemeenschap gecreëerd en handel met dezelfde groep van zeven of acht mensen. We ‘trauma gebonden’ op een manier die heel bijzonder is. Onderweg zijn sommige homies speciale dingen gaan doen, zoals Calvin Liu bij Compound Finance.  

Innovators en videomakers leggen niet per se veel van de waarde vast die ze creëren. Veel ervan wordt opgebouwd op platforms en snelvolgende copycats.

Dat wil alleen maar zeggen dat $ FWB echt voortkwam uit al die dingen die samenvloeiden uit één idee. Elke dag word ik wakker en probeer ik een betere toekomst op te bouwen voor creatieve mensen. We hebben het over de ‘Forever 21-economie’, waarbij innovators en makers niet per se veel van de waarde die ze creëren vastleggen. Veel ervan wordt opgebouwd op platforms en snelvolgende copycats. Dit idee dat ik rondgooide met Jesse Walden, een andere oude vriend van de muziekindustrie, was: “Hé, als deze creatieve economie echt aantrekkelijk is voor mensen en ze op zoek zijn naar andere resultaten, is er dan een wereld waar het soort begint steeds meer af te nemen, waar ze ineens allemaal strijden om een ​​vaste pool van betaalde Substacks, OnlyFans of Patreons? Is er een meer collectivistische benadering, om collectief bij te dragen aan een ruimte die ook waarde opbouwt? Wat maakt sociale netwerken waardevol? Het is het soort inhoud dat we maken. Is er een low-touch, MVP-manier om te zeggen: wat als mensen die alle waarde creëren, aan de positieve kant deelnemen? Dus ik zei, laten we een token van een vast bedrag slaan en een community creëren waar je een bepaald aantal van die tokens nodig hebt om lid te worden, zodat als iedereen waarde toevoegt en de vraag naar die tokens toeneemt, ieders tassen mee groeien.. 

Het was een vrij eenvoudige scriptie en het was een van die dingen waar ik een weekend kon doorbrengen met hacken. Ik heb tokens geslagen met Rollen, gebruikt Collab.Land om het ding te poorten, en vervolgens ander bindweefsel en stukjes en beetjes uit te bouwen voor de eigenlijke Discord om het als een MVP te laten voelen. De andere geheime saus bracht geweldige mensen binnen. De timing was correct, want er waren veel geweldige mensen die niet alleen geïnteresseerd waren in het pompen van hun koffers, maar ook in het bouwen van een betere realiteit. We hebben veel interessante mensen zoals jij gehad die binnenkwamen en hun gedachten deelden, en als gevolg daarvan is de tokenprijs gestegen, maar wat nog belangrijker is, we hebben een plek gevonden om naar huis te bellen. 

JB: Ik vond het interessant wat je zei over praten met Jesse Walden over hoe platforms de waarde van hun gebruikers vastleggen. Ik hou echt van zijn proefschrift over de eigendomseconomie, en het is iets waar we veel over praten met tokenomics in de Ethereum-gemeenschap. In 2017 was het gemakkelijker om erover te praten dan om naar uitgekiende voorbeelden te verwijzen. Hier zijn we in 2021 en dat zijn er genoeg. Toen je dat weekend $ FWB aan het hacken was, had je gehoord van een link naar sociale gemeenschappen MetaMask en onenigheid? Hoe heb je dat gehoord? Collab.Land?

TM: Ameen van SpankChain zat in een van mijn groepen en hij zei: “De volgende OnlyFans worden gebouwd met Collab.Land.” Ik had zoiets van, wat is dit voor ding? De meeste mensen gebruikten het voor Telegram – ik denk dat er een Karma DAO was. Collab.Land had zojuist een Discord-integratie uitgerold, en ik kwam in hun Telegram terecht, vond James [Duncan] die het aan het bouwen was en zei: “Ik hou van dit spul. Als je het niet wilt bouwen, zal ik het bouwen. ” Hij zit nu in $ FWB en zag de aandacht voor detail die we uitten bij het bouwen van dit ding en raakte enthousiast en hielp ons bij het samenstellen van enkele stukken en functieverzoeken. Ik had niet veel mensen dit soort dingen zien bouwen, daarom voelde het als de juiste ruimte om te proberen dit ding te bouwen. 

JB: Er zijn pogingen gedaan om sociale gemeenschappen te symboliseren, zoals de Pepo-app, die echt cool was, maar moeite had om op te schalen voordat hij onlangs werd afgesloten. Denk je dat het helpt om Discord te gebruiken, een chattool die mensen al regelmatig gebruiken en bekend zijn?? 

TM: Ja zeker. Ik heb eerlijk gezegd veel ervaring met het opbouwen van communities. Ik denk dat mensen aannemen dat als je iets bouwt, er mensen zullen komen. Voor mij probeerde het er al vroeg achter te komen waar mensen iets wilden leren. Het was al vroeg het ruilen van tokens – mijn maat Chris was daar geweldig in, dus ik gaf hem wat gratis tokens om binnen te komen en inzichten bij te dragen. Dat kanaal werd gek. Ik heb ook een stel muziekvrienden, dus de muziekproductie op het kanaal ging van start. Dan boeken, kunst, NFT’s. Net als al het andere luister je naar de gemeenschap, zoek je uit hoe je hun leven kunt verbeteren en bedenk je hoe je ze waarde kunt geven voor de tokens die ze hebben verhandeld, en dan begint mond-tot-mondreclame het vliegwiel. 

Net als al het andere luister je naar de gemeenschap, zoek je uit hoe je hun leven kunt verbeteren en bedenk je hoe je ze waarde kunt geven voor de tokens die ze hebben verhandeld, en dan begint mond-tot-mondreclame het vliegwiel. 

Het is absoluut een zware strijd, totdat het ineens grip krijgt en mensen bijdragen en zich veilig voelen om zichzelf uit te drukken. Het creëren van een waardesysteem is belangrijk – in het begin waren we groot in echte identiteit. De meeste Discord-kanalen zijn anoniem. We vroegen mensen om hun Twitter-handle in hun bijnaam te zetten. Daardoor konden mensen zeggen: ‘Hé Holly Herndon is hier, cool, je bent echt een goed mens. ” Daardoor konden mensen zich veilig voelen en uiten dat ze meer open waren. Ik denk dat dat een ander gevoel is dan ‘XRPpunkboy69’ posten in Discord. 

JB: Het is geweldig dat mensen ook leren hoe ze MetaMask moeten gebruiken.

TM: Ja, maar het is nog steeds moeilijk omdat ze een aangepast $ FWB-token moeten toevoegen om het in hun portemonnee te zien. 

JB: We hebben tokenlijsten nodig. 

TM: Ik ga Joe bellen en erom vragen [gelach]. 

JB: Hoe groot is de $ FWB-gemeenschap? 

TM: Dat is een goede vraag, want het is een van die dingen waar we het niet echt hebben over de tokenprijs. Even kijken. Het lijkt erop dat er ongeveer 1000 leden en een kerngroep van ongeveer 400 individuen zijn die minimaal 55 $ FWB hebben om toegang te krijgen tot kanalen.

JB: Volgens CoinGecko de volledig verwaterde waardering is $ 139.795.885. 

TM: Ik realiseerde me dat niet. We waren in Clubhouse en Cooper Turley zei: “We hebben een marktkapitalisatie van honderd miljoen.” Ik had zoiets van, deze community heeft een grotere marktkapitalisatie dan mijn technologiebedrijf sinds vijf jaar geleden? Oké, cool [gelach].

JB: Kun je ons vertellen over het idee van Seasons en hoe je van plan bent om tokens te verdelen voor de waarde die ze bijdragen??

TM: Een van de grootste uitdagingen voor gemeenschappen is het handhaven van die hoge signaal-ruisverhouding. Het idee van Seasons was dat we een nieuw seizoen zouden creëren, zodat iedereen die actief was de vijf tokens kon verdienen die nodig zijn om naar het volgende seizoen te gaan. Iedereen die niet bij de community incheckte, zou worden afgesloten. Ze zouden nog steeds hun $ FWB hebben, maar kunnen niet posten in de communitykanalen. Het volgende seizoen werd uit ons geboren, niet verwachtend dat de symbolische prijs zo snel zou bewegen als hij deed. We wilden een manier vinden waarop mensen tokens konden verdienen. Met SourceCred we hebben een tool gevonden die we wilden bouwen en die de emoties en reacties meet die mensen gebruiken. We hebben een FWB-upvote en een paar anderen die we als positieve dingen wegen, en als je inhoud plaatst die veel upvotes krijgt, krijg je een stuk gratis FWB. Dexter, van onze staf, een kunstenaar in Houses, heeft rondgehangen in Palm Springs om te leren coderen. Hij heeft dit spul gebouwd en het lijkt erop dat de tools die hij bouwt, door andere cryptoteams worden gebruikt. Het is gaaf dat we tools bouwen waarmee gemeenschappen buiten FWB kunnen groeien. 

We hebben een FWB-upvote en een paar anderen die we als positieve dingen wegen, en als je inhoud plaatst die veel upvotes krijgt, krijg je een stuk gratis FWB.

JB: Ik ben erg benieuwd hoe de mechanica van het distribueren van de tokens werkt. Maakt u zich momenteel zorgen over de gasprijzen op Ethereum? Denkt u aan batching of het gebruik van Layer 2-oplossingen? 

TM: Ik denk dat mensen ze gaan claimen, zodat ze kunnen wachten tot ze zijn opgebouwd voordat ze ze claimen. Een van de mensen in de groep, Matt, de producer die bekend staat als GIGAMESH, werkt nu aan Optimisme, en wij zijn een van de vele miljoenen mensen die wachten op L2-oplossingen. 

JB: Heb je een verandering opgemerkt in de cultuur van de $ FWB-community naarmate deze groeit?? 

TM: Ik denk dat mensen zich meer op hun gemak voelen in de videochat en voicechats. Het is soms raar om in het openbaar te spreken voor drie mensen. Het is bijna gemakkelijker om het voor duizend mensen te doen dan voor vijf. We komen op een plek waar mensen zich op hun gemak voelen om in de leegte te spreken. 

We gaan ook naar een DAO-model. Oorspronkelijk heb ik deze tokens geslagen, maar de droom is om een ​​DAO de schatkist te laten beheren.

CommunityDeFiMetaMaskSocial TokensNieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me