blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogOntwikkelaars

Welke componenten heb je nodig om een ​​Ethereum-bedrijfsoplossing te bouwen? Introductie van EthStack

door Tom LindemanDecember 27, 2020Geplaatst op 27 december 2020

quorum voor ondernemingen


Bij het afsluiten van 2020 is het duidelijker dan ooit dat het Ethereum-ecosysteem een ​​bloeiende en levendige verzameling technologiecomponenten, platforms, producten, tools en bibliotheken is geworden die samen een breed scala aan oplossingen creëren voor zowel openbare als particuliere netwerken. . Niet alleen de kerncomponenten van Ethereum evolueren, maar ook de ontwikkelaarstools en de producten van onafhankelijke softwareleveranciers (ISV) die samen worden gestapeld om synergetische en innovatieve oplossingen te creëren in verticale markten – van financiën tot toeleveringsketen tot gaming en daarbuiten..

Wanneer een Ethereum-onderneming met succes een oplossing lanceert op het openbare Mainnet of op hun eigen privé Ethereum-netwerk, hebben ze waardevolle kennis en ervaring verzameld over welke componenten en producten ze moeten samenbrengen om hun oplossing te creëren. Dit is ook een goede plek om op te merken dat in de Ethereum-context ‘onderneming’ niet noodzakelijk een groot Fortune 500-achtig bedrijf betekent, maar een entiteit van 15 rocksterren kan zijn die de wereld veranderen met B2B- en B2C-blockchain-use-cases..

Ik heb gewerkt aan een manier om te helpen bij het bieden van begeleiding en input aan zakelijke ontwikkelaars en architecten, zodat ze niet steeds het wiel opnieuw hoeven uit te vinden bij het ontwikkelen van op Ethereum gebaseerde oplossingen. Ik noem het een EthStack (een pluim voor stackshare.io). Het volgende diagram geeft een referentiestapel weer van Ethereum-technologiecomponenten die door ConsenSys en anderen worden gebruikt bij het maken en raadplegen van klantoplossingen. Clemens Wan (@clemens_wan) speelde een belangrijke rol om dit naar v1.0 te krijgen, en het haalt uit verschillende bronnen, waaronder de kern Enterprise Ethereum Alliance-architectuurdiagram. Het is duidelijk dat in deze eerste versie niet elke momenteel beschikbare oplossing voor elke categorie wordt vermeld. In plaats daarvan heb ik geprobeerd om voor elk verschillende voorbeelden van componenten te geven, en ik zal ze invullen als we feedback krijgen van de community.

Ondernemingen die van plan zijn om op Ethereum te bouwen en in te zetten, hebben al verschillende doelen en verschillende technologieën in hun toolbox. Sommigen noemen deze lego’s, vooral in de DeFi-ruimte, maar ik beschouw ze graag als ingrediënten in Ethereum-recepten. Waarom helemaal opnieuw koken als je kunt leren van andere Enterprise-koks die al heerlijke implementaties hebben bedacht, en dan diezelfde ingrediënten gaan kopen? Dit is de filosofie achter stackshare.io, en ik denk dat het open en samenwerkingsmodel ook door Ethereum-ondernemingen moet worden overgenomen.

EthStack: i2i

i2i is een Enterprise Ethereum-betalingsnetwerk met als doel financiële inclusie in de Filippijnen te stimuleren door meer toegankelijke en efficiëntere binnenlandse transacties. UnionBank werkte samen met ConsenSys om in samenwerking met zeven lokale banken een project te plannen en te implementeren dat gebruikmaakt van verschillende web 2- en web3-technologieën. Project i2i implementeerde Ethereum om een ​​gedecentraliseerd, kostenefficiënt, real-time inter-ruraal bankbetalingsplatform te creëren dat autonoom opereert buiten de bestaande betalingsinfrastructuren en tussenpersonen zoals de PhilPass en SWIFT in de Filippijnen. Lees hier de volledige i2i-casestudy.

Mijn visie voor 2021 is om een ​​verzameling zelfgepubliceerde EthStacks te creëren in een etalage van Ethereum-succesverhalen, en mogelijk een marktplaats waar de ingrediënten kunnen worden ontdekt en gekocht of geïntegreerd als open source-modules..

De Enterprise EthStack is ontworpen om up-to-date te worden gehouden en toekomstige versies zullen live links naar alle componenten bevatten. Ik ben altijd op zoek naar feedback en input op de referentie EthStack, en voor technologiepartners om zich aan te sluiten bij het ConsenSys Partner Program om samen te werken om complementaire producten aan klanten te bieden. Net als aardbeien en zandkoek

Ontwikkelaars Enterprise EthereumTooling Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me