Blockchains zijn tegenwoordig overal en langzaamaan nemen ze alle marktplaatsen over. En waarom zou het niet? Het biedt veel toepassingen die een snellere output kunnen bieden dan ons traditionele netwerksysteem. Maar nu, met alle bedrijven die zich bezighouden met blockchain, ontstaat er een ander soort markt.

Blockchain as a Service of BAAS is een andere marktplaats die een groot deel uitmaakt van de blockchain-economie. Als je erover nadenkt met zoveel eisen van deze nieuwe technologie, was het vrij duidelijk, nietwaar? Als u een van de blockchain-enthousiastelingen bent, die op zoek is naar een goede Blockchain as a Service-optie, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Vandaag duiken we dieper in het rijk van BAAS en kijken of het een goede of een slechte keuze is. Laten we beginnen met de dissectie!

 

Contents

Hoofdstuk-1: Wat is Blockchain als een service?
Hoofdstuk-2: Hoe een BAAS-platform te kiezen?
Hoofdstuk-3: Waarom zou u naar BAAS moeten kijken?
Hoofdstuk-4: Waar kunt u de BAAS-oplossingen gebruiken??
Hoofdstuk 5: Populaire BAAS-providers op de markt
Hoofdstuk 6: Bedrijven die BAAS-services gebruiken
Hoofdstuk-7: Zijn Blockchain as a Service-oplossingen geen Blockchain?
Hoofdstuk 8: laatste woorden


 

Hoofdstuk-1: Wat is Blockchain als een service?

Blockchain as a Service is een uniek product van waaruit de consumenten de cloudgebaseerde oplossingen kunnen gebruiken om hun blockchain-oplossingen, functies en slimme contracten te bouwen, gebruiken en hosten. Kortom, deze bieden volledig functionele blockchain-platforms op basis van uw behoeften.

Blockchain as a Service-bedrijven zijn een soort brug tussen het enterprise blockchain-platform en de enterprise-bedrijven. Normaal gesproken heeft elke onderneming meer aanpassingen nodig dan het oorspronkelijk ontwikkelde platform.

Omdat deze platforms meestal een gegeneraliseerde versie van blockchain-technologie bieden en eerlijk gezegd kunnen niet alle bedrijven dit platform integreren.

Sommige ondernemingen hebben wellicht meer privacy nodig, en andere niet. Maar het platform aanpassen met hun eigen ontwikkelingsteam is misschien niet de ideale oplossing. Bovendien zullen ontwikkelaars die nog nooit blockchain-platforms hebben ontwikkeld of ermee hebben gewerkt, veel beveiligingslussen achterlaten, en op de lange termijn zal het het bedrijf zelf schaden..

De blockchain is een dienst die een soort interessante nieuwe marktplaats is, omdat deze markt de integratie van blockchain ondersteunt. Bovendien maakt BAAS het ook eenvoudig, en daarom willen meer bedrijven de technologie leren en integreren.

Andere beperkende factoren zijn de operationele en complexe aard van de technologie. Individuen willen adopteren, maar de tijd en vaardigheid voor het bedienen, configureren en creëren van de technologie worden een afschrikmiddel voor het massale acceptatieproces.

Daarom bieden veel blockchain-giganten oplossingen aan via andere Blockchain as a Service-bedrijven.

Blockchain as a Service: eenvoudig uitgelegd Infographic

Hoe werkt BAAS?

Blockchain as a Service werkt relatief eenvoudig. De Blockchain as a Service-providers zullen uw blockchain-implementatie opzetten, maar u moet ze een vergoeding betalen. Dus als u voor de Blockchain as a Service betaalt, betaalt u eigenlijk de Blockchain as a Service-providers om uw blockchain-knooppunten in plaats van hen te implementeren en te onderhouden..

Bovendien vereist dit proces dat de Blockchain as a Service-providers de back-endservices afhandelen, met name de complexe services voor hun bedrijf en klanten.

Bovendien zorgen de Blockchain as a Service-providers voor de belangrijke blockchain-technologieartefacten en houden ze actief. Bovendien omvatten ze ook hostingvereisten, beveiligingsprotocollen zoals anti-hack-gelaagdheid, geschikte distributie van bronnen, bandbreedtebeheer en nog veel meer.

Dus wanneer u de BAAS-oplossingen gebruikt, kunt u zich concentreren op de kernactiviteiten in plaats van u zorgen te maken over netwerkstatistieken en prestatieproblemen..

 

Een voorbeeld

Laten we beginnen met een voorbeeld om het op te helderen. Denk aan Blockchain as a Service, vergelijkbaar met een webhostingbedrijf. U bouwt dus een geweldige website, die elke dag miljoenen hits zal krijgen. Maar waar kun je het hosten? Welnu, daar zijn veel opties voor.

Bovendien kunt u uw website altijd op uw eigen server of computer hosten en zelf voor het onderhoud zorgen. Bovendien kunt u extra personeel inhuren dat de website kan onderhouden. Er is echter nog een andere optie.

In deze ga je naar een webhostingprovider zoals HostGator of BlueHost, en zij kunnen je website hosten op hun serverservers. Bovendien kunt u bij hen ook onderhoudsdiensten afnemen. Ze nemen dus alle verantwoordelijkheden voor hun rekening.

Blockchain as a Service werkt precies zo, maar hier krijg je ook een volledig draaiend netwerk van.

Hyperledger Cello is een Blockchain as a Service-toolkit. Hiermee lanceer je eenvoudig je Blockchain as a Service-oplossing.

BAAS is misschien wel de beste aanpak om een ​​massale acceptatie van blockchain-technologie over de hele wereld te garanderen. Bovendien hoeven bedrijven geen personeel in te huren om hun oplossing te ontwikkelen en te onderhouden. Bovendien kunnen ze nu zonder gedoe het beste van de beste blockchain-oplossingen krijgen.

 

Een concurrerende markt

De Blockchain as a Service-grens wordt langzaamaan een van de drukke en concurrerende marktplaatsen ter wereld. Niet alleen de beste BAAS-bedrijven, maar ook startups begonnen mee te doen.

Bovendien nemen met elke toevoeging steeds meer innovaties de markt over: verschillende partnerschappen, samenwerkingen, nieuwe generatie technologie en nog veel meer. Er zijn echter enkele belangrijke redenen waarom bedrijven nog niet genoeg back-up hebben.

Meestal blijven de toegestane Blockchain As A Service-oplossingen meestal in de pilootfase. Mensen experimenteren nog steeds met de technologie. Dus hoewel er veel vraag is naar de branchespecifieke blockchain-technologie, blijft de output of de productie van producten in de lage staat.

Dat is de reden waarom industrieën niet kunnen krijgen wat ze nodig hebben en het gebruik van een algemeen platform het nog erger maakt. De beperkte productiesnelheid van BAAS met toestemming blijft laag om twee belangrijke redenen:

 • Onrijpheid in bedrijf: Het beheren van de volledige cyclus van goedgekeurde oplossingen zal altijd een dure optie zijn. Bovendien blijven de tools voor opschaling, monitoring en ontwikkeling te complex en hebben ze bekwaam personeel nodig om ze te beheersen.
 • Bedrijfskritische toepassing: Veel proefprojecten richten zich op bedrijfskritische en complexe bedrijfsapplicaties zoals handel of supply chain management. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de Blockchain as a Service-oplossing perfect is voor deze toepassingen, maar het vervangen van het bestaande netwerk ook behoorlijk moeilijk zal zijn.

In de huidige markt blijft de toegestane Blockchain as a Service een behoefte, en velen gebruiken onvolwassen netwerken zonder het zelfs maar uit te testen voor die specifieke branche. Bovendien leidt dit tot mazen in de wet en codeerfouten.

En dus wordt het vermogen om met een nieuw idee te komen, sneller te experimenteren en langzame beschuldiging een belangrijke factor in BAAS. Blockchain as a Service wint zeker voor het brengen van de eerste zakelijke blootstelling van blockchain.

Meer weten over Blockchain-technologie? Probeer onze Blockchain Fundamentals-presentatie uit en neem nu deel aan onze webinarcursus!

 

Hoofdstuk-2: Hoe een BAAS-platform te kiezen?

Wanneer bedrijven op zoek zijn naar Blockchain as a Service, maken ze vaak twee soorten fouten. Dit zijn –

 • Vertrouw op de bestaande cloudprovider

Misschien heeft u al een cloudprovider die een back-up maakt van uw interne netwerksysteem. Het kan echter verleidelijk zijn om uw blockchain-oplossing op die cloudprovider uit te voeren, maar nog steeds helemaal geen goed idee. Kortom, de ondersteuning die het blockchainsysteem nodig heeft, is te veel, en cloudproviders kunnen niet zoveel belasting aan.

Ook moeten deze cloudproviders hun technische aspecten wijzigen om ervoor te zorgen dat de blockchain-oplossingen soepel verlopen. Bovendien is dit in werkelijkheid niet het geval, aangezien veel bedrijven hun reeds bestaande cloudproviders kozen in plaats van Blockchain as a Service-providers.

 

 • Vertrouw op een grote netwerkintegrator

De meeste pilootprojecten van Blockchain as a Service volgen het typische advies en de kennisbank van de grote systeemintegratoren. Bovendien is de kennisbasis van die grote integrators beperkt tot tier1-stapels zoals Hyperledger Fabric en Ethereum. Dat is de reden waarom het potentieel van de echte blockchain-omgeving in het duister blijft en niemand het niveau van functies in deze oplossingen uitbreidt.

Bovendien is het vrij zeldzaam om te zien dat bedrijfskritische technologieën de hele bedrijfsarchitectuur aandrijven, omdat ze slechts een startup zijn. De grote industrieën bieden dus de mogelijkheid voor de startups om te groeien en ook Blockchain as a Service aan te bieden.

In werkelijkheid is een goed begrip van de blockchain-protocollen, frameworks en tools veel belangrijker dan alleen verticale expertise.

 

De juiste blockchain selecteren als een servicearchitectuur

Voordat u in de Blockchain as a Service-integratie springt, moet u zien welke provider de juiste oplossing voor u biedt. Er zijn enkele speciale functies om naar te zoeken in de ideale Blockchain as a Service-providers. Daarom moet u deze altijd controleren voordat u zich eraan vastlegt. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 

Basis kenmerken

 • Snelle levering

Snelle provisioning is eigenlijk de mogelijkheid om blockchain-netwerken vrij snel en zonder problemen in te zetten.

De Blockchain as a Service-bedrijven staan ​​altijd onder grote druk om de omgeving efficiënt en snel te installeren, in te zetten en te beheren. Bovendien heeft de omgeving extra ondersteuning nodig, maar de variatie van de database, browsers, firewalls, applicatieservers en hardware maakt het moeilijk om dit te realiseren. Dit zijn meestal de weinige problemen die de Blockchain as a Service-bedrijven moeten overwinnen –

 • Gecompliceerde, zware en foutgevoelige installatie, die dagen in beslag neemt.
 • Netwerkomgevingen zijn te moeilijk om te ondersteunen en te beheren.
 • Nieuwe tools die onmiddellijk na de lancering moeten worden geleverd.
 • Inflexibele systemen en omgevingen die te moeilijk te integreren zijn.
 • Inconsistentie in een implementatie die afwijkt van de standaard.
 • Niet genoeg hardware-ondersteuning voor alle projecten.
 • Functies configureren tussen productie, testen en ontwikkeling.
 • Duizenden omgevingen patchen.

Om al deze problemen te voorkomen, moet u op zoek gaan naar Blockchain als een serviceprovider die een snelle en economische implementatie, testen, enscenering en een goede productielijn biedt zonder fouten te maken. Er zijn enkele geweldige Blockchain as a Service-bedrijven die de gebruiker de mogelijkheid bieden om –

 • Implementeer het blockchain-netwerk snel zonder al te veel fouten.
 • Bied goede back-upoplossingen in geval van nood.
 • Voeg snel nieuwe toevoegingen aan het platform toe zonder dat de server uitvalt.
 • Bied technische ondersteuning bij zelfimplementatie.
 • Ga terug naar de vorige versie in het geval van bugs of mazen in de wet zonder gegevens te beschadigen.
 • Het kost weinig tijd om in te zetten, zoals 10-30 minuten.

Zorg er dus voor dat wanneer u uw BAAS-provider kiest, deze snelle implementatiefaciliteiten nodig heeft.

 

 • Backend-services

Elke onderneming heeft zijn unieke behoefte aan back-endservices. Het ontwikkelen van de orakels voor die integratie wordt een hindernis voor de bedrijven. Daarom moeten de Blockchain as a Service-providers backend-services aanbieden, zoals integratie van populaire functies en reguliere technologieën.

Doorgaans moeten alle ondernemingen ten minste enkele van de volgende zaken hebben van hun Blockchain as a Service-providers.

Dataveiligheid:

Het is een vereiste om ervoor te zorgen dat de applicatiegegevens en gebruikersgegevens binnen de grenzen van het platform blijven.

Procesbeheersing / strakkere middelen:

Een schaalbare omgeving is altijd cruciaal omdat deze altijd de oorspronkelijke prestaties moet behouden. Bovendien moet de omgeving een bewakingsmechanisme hebben tegen hacks, het regelen van de gegevensstroom, computerbronnen, actieve monitoringtools, enzovoort. Dit zijn enkele van de weinige procesbeheersingsvereisten van de ondernemingen.

Kostenbeheersing:

We weten dat de meeste typische SAAS worden geleverd met een abonnement in plaats van een eenmalige licentie. Maar typisch komt BAAS niet zo. Bovendien bevatten ze meestal kostenbesparende oplossingen. U moet echter zien of de kostenberekening verborgen uitgaven met zich meebrengt of niet.

Integratie:

Gewoonlijk draaien ondernemingen al op een typische netwerklaag, waarbij er meerdere lagen van de gegevensbronnen, processen en workflows zouden moeten zijn. Bovendien zouden de backend-services in deze architectuur moeten kunnen worden geïntegreerd. Daarom kan het een breed scala aan toepassingen ondersteunen zonder het oude legacy-netwerk te wijzigen.

 

 • IAM-platforms

Het oorspronkelijke doel van elk netwerk met toestemming is de mogelijkheid om gebruikers bepaalde informatie of lagen toe te staan. Als u een identiteitsbeheerplatform integreert, is uw blockchain-netwerk goed beveiligd. U kunt toestemming verlenen aan personen met een dergelijke status.

Het is duidelijk dat niet elke werknemer op kantoor toegang heeft tot interne gevoelige informatie, of wel?

IAM of identiteits- en toegangsbeheer is een soort raamwerk voor ondernemingen dat het beheer van digitale of elektronische identiteiten vergemakkelijkt. Bovendien omvat het raamwerk al het beleid om de identiteiten te beheren en biedt het ook technische ondersteuning om ze op te slaan.

Met IAM-platforms kunt u de gebruikerstoegang voor kritieke informatie binnen uw organisatie beheren. Bovendien bieden identiteits- en toegangsbeheer altijd een controlesysteem dat is gebouwd op een op rollen gebaseerde architectuur. Dit helpt de beheerder om de toegang over het hele netwerk te reguleren en eventuele slechte spelers te identificeren.

In werkelijkheid betekent deze toegang meestal het vermogen om een ​​specifieke gegevens of taak te schrijven of te lezen, soms valt zelfs bekijken of creëren ook onder de niche. Bovendien kunt u rollen toewijzen op basis van hun functiebevoegdheid, competentie en verantwoordelijkheid binnen uw organisatie.

U kunt een single sign-in-indeling gebruiken of zelfs meerdere authenticatieprocessen gebruiken om gebruikers toegang te geven. Aangezien u te maken heeft met authenticatie, moet u alle identiteiten opslaan en deze op een veilige plaats beheren.

Bovendien helpt de IAM-integratie er ook voor te zorgen dat u alleen deelt wat nodig is, niet al het andere.

U moet dus zoeken naar de IAM-framework-integratie met de Blockchain as a Service-oplossing.

 

 • Slim contract

Voor bedrijfslogica heeft u een slim contractmechanisme nodig om deel uit te maken van uw netwerksysteem. Omdat de platforms echter onveranderlijk zijn, maakt dit het implementatie- en testproces van slimme contracten nogal vreemd voor de ontwikkelaars. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw Blockchain as a Service-bedrijven de slimme contractintegratie met de implementatie bieden.

Slimme contracten zijn een van de belangrijkste onderdelen van elke Blockchain as a Service-oplossing. Vooral omdat ze een geweldige manier zijn om een ​​overeenkomst tussen partijen af ​​te dwingen. In eenvoudige bewoordingen zijn slimme contracten een speciaal soort digitaal contract dat de overdracht van activa of documenten tussen gebruikers onder bepaalde regels rechtstreeks regelt.

Bovendien is het beste deel dat het slimme contract niet alleen de regels definieert zoals typische contracten, maar ook de sancties afdwingt in geval van een regelovertredende situatie. De term smart contract is echter een beetje vergezocht omdat het geen juridische contacten zijn en ook niet slim.

De gebruikers die het contract gebruiken, houden gewoon rekening met alles en zorgen ervoor dat de code correct werkt.

Bovendien zijn we van mening dat slimme contracten mogelijk een legaal contract worden als we bepaalde voorwaarden kunnen uitsluiten. We zullen waarschijnlijk een samensmelting van de slimme contracten en juridische contracten zien om alles gedigitaliseerd te maken. Bovendien kunnen ze ook worden geaccepteerd door wetshandhavers.

Maar op dit moment kunt u smart contract niet verwarren met juridische contracten, omdat de wetshandhaving of rechtbanken ze niet accepteren.

 

 • Verschillende frameworks en runtimes

Oké, je hebt een hoogwaardige Blockchain as a Service-architectuur van je BAAS-bedrijf. Maar misschien wilt u nu het oorspronkelijke type blockchain-platform wijzigen en naar een ander gaan, hoe gaat u dat doen??

Doorgaans zijn er niet veel Blockchain as a Service-bedrijven die veelzijdigheid bieden als het gaat om blockchain-frameworks. U moet echter een keuze hebben in het geval u het perfecte raamwerk kiest. Sommige Blockchain as a Service-bedrijven bieden zelfs maar één soort enterprise blockchain-implementatie aan. Bovendien beperkt dit de mogelijkheid voor u om het gewenste type raamwerk te krijgen dat u nodig heeft.

Afgezien daarvan zijn er enkele Blockchain as a Service-bedrijven die minimalistische tools aanbieden om het framework verder aan te passen. Er moet altijd een verscheidenheid aan toolset tot uw beschikking staan ​​als u de ultieme flexibiliteit wilt bij het implementeren van een BAAS-oplossing.

Ga voor een BAAS die eersteklas ondersteuning biedt voor een diverse reeks frameworks en runtime. Op deze manier krijgt u de ultieme smaak van flexibiliteit die uw onderneming nodig heeft.

 

Geavanceerde mogelijkheden

 • Op identiteit gebaseerde consensusmechanismen

Lijkt een beetje vergezocht, nietwaar? De typische consensusmechanismen die we zien zijn praktisch Proof of Work of Proof of Stake. Er is echter meer consensusmechanisme om tot overeenstemming tussen de gebruikers te komen.

PoW of PoS bieden eigenlijk niet de benodigde schaalbaarheid die de enterprise-klasse eigenlijk nodig heeft. Deze mechanismen zijn absoluut onnodige en computationeel intensieve consensusprotocollen.

De Blockchain as a Service-bedrijven zouden een consensusmechanisme moeten introduceren dat niet afhankelijk is van het computationele aspect. Deze mechanismen zijn doorgaans licht van gewicht, zoals Proof of Authority.

Bovendien kunnen deze identiteitsgerichte consensusmodellen het netwerk opschalen en kunnen ondernemingen de technologie echt integreren. Zoek dus naar consensusoplossingen op basis van identiteit, aangezien de hele onderneming met bekende identiteiten zal werken.

 

 • Toegestane blockchains

Toegestane blockchains zijn een must voor een Blockchain as a Service-provider. In wezen vanwege de behoefte aan privacy. Ja, er zijn doorgaans een handvol geautoriseerde blockchain-netwerken op de markt, maar er zijn ook openbare oplossingen. Publieke oplossingen bieden veel mogelijkheden. Maar ze zijn niet geschikt voor integratie op bedrijfsniveau.

U wilt misschien privacy, maar populaire openbare kaders kunnen u dat niet bieden. Een daarvan is het Ethereum-platform, hoewel ze super populair zijn; toch kunnen ze geen goede toepasbaarheid bieden binnen bedrijven. Dat is dat deze moeten worden verplaatst naar privé- of zijketenondersteuning.

Maar veel problemen beperken de mogelijkheden van de private keten in deze kaders. Probeer dus te gaan voor een goedgekeurde Blockchain as a Service-oplossing in plaats van openbare.

 

 • Blokkeerbewaking en Explorer-tools

Dus nu heb je een blockchain-netwerk, maar als je het niet beheert, hoe kan het systeem dan correct werken? Niet elke onderneming staat te popelen om een ​​beheerde netwerkarchitectuur te hebben vanwege de behoefte aan privacy. Het is duidelijk dat vertrouwen hier het grote probleem is en het vertrouwen van andere partijen van uw Blockchain as a Service-bedrijven kan een beetje vergezocht zijn.

In werkelijkheid wilt u beheren of monitoren vanuit uw organisatie. Maar om dat te doen, heeft u monitoring- en onderzoekstools nodig om de algehele gezondheid van uw BAAS-oplossing te behouden. Monitoringstools zoals verkenner laten u weten hoe de knooppunten werken of dat er een vorm van fout in het grootboek staat.

U kunt deze tools ook gebruiken om te zien of een knooppunt probeert schade toe te brengen aan het grootboek en met de informatie te knoeien. Hoewel ze het grootboeksysteem niet zouden kunnen beschadigen, kunt u met behulp van de monitoringtools snel beoordelen welke de slechte speler is.

Anders dan dit, zullen sommige prestatiecontroletools u laten weten hoeveel capabel uw blockchain-oplossing werkelijk is. Bovendien, als u een nieuwe functie heeft toegevoegd, kunt u snel de gezondheid controleren en zien hoe het gaat.

Het is handig en supergemakkelijk. Zorg er dus voor dat je Blockchain as a Service-bedrijven je de nodige monitoring- en verkenningshulpmiddelen bieden.

 

 • Blockchain-eerste services

Er zijn enkele blockchain-First-services beschikbaar op de markt; u zou moeten zien of uw BAAS-provider het aanbiedt of niet. Het is echter een optioneel geval. Technologieën zoals ENS, Metamask, Truffle, Swarm, BigChainDB, IPFS en nog veel meer bieden enkele innovatieve oplossingen. Blockchain as a Service-bedrijven dekken deze technologieën momenteel niet.

Als je wilt, kun je deze technologieën bekijken in je BAAS-pakketten. Het is echter volledig optioneel, aangezien u niet veel Blockchain as a Service-bedrijven zult vinden die deze oplossingen echt aanbieden.

 

 • Privétransacties en staats- / zijkanalen

Uw BAAS-bedrijf moet u privétransacties en zelfs zij- / staatskanalen kunnen aanbieden. Veel van de computationele belasting vindt plaats in de off-chain of private chain. Er is echter niet veel Blockchain as a Service-architectuur die deze off-chain-applicaties ondersteunt.

Bovendien beperkt dit op de een of andere manier de schaalbaarheid, omdat de belasting in de hoofdketen te groot wordt en je een traag netwerk krijgt. Zorg er dus voor dat u weet of uw Blockchain as a Service-architectuur de privéketentransacties ondersteunt of niet.

 

Andere factoren waarmee u rekening moet houden

Nu kent u de tien factoren waarmee u rekening moet houden om te weten of de door u gewenste Blockchain as a Service-architectuur klaar is voor uw organisatie of niet. We hebben zowel basisvereisten als geavanceerde vereisten genoteerd die in wezen relevant zijn voor gebruiksscenario’s in de praktijk.

Het grootste deel van de toegestane blockchain is gebaseerd op Ethereum of Hyperledger. Bovendien zijn deze blockchain-oplossingen in staat om elk type real-world applicaties aan te nemen.

Er zijn echter enkele van de factoren die een goede basis kunnen zijn om te weten over de technische levensvatbaarheid van de Blockchain as a Service-architectuur. Dit zijn –

Implementer Gemeenschap

Veel bedrijven hebben hoogwaardige oplossingen nodig, en daarvoor hebben ze professionele services nodig. De implementatiegemeenschap van de Blockchain as a Service-providers moeten professionele contactadvertenties hebben die gemakkelijk de complexe oplossingen voor de ondernemingen kunnen bereiken.

Een sterke implementatiecommunity binnen een BAAS zal uw implementatie veel sneller stroomlijnen. Bovendien is het een perfecte indicatie van hoe goed de provider is. Bovendien zal hun marktequivalentie ook behoorlijk geavanceerd zijn.

 

Ontwikkelaarscommunity

Het is duidelijk dat u het beste van de beste ontwikkelaars wilt voor uw implementatie. Bovendien zal een goede ontwikkelaarsgemeenschap altijd een uitstekende output opleveren. Meestal kunnen ze al uw behoeften binnen het raamwerk benutten zonder coderingsfouten.

U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de levensvatbaarheid van uw Blockchain as a Service-architectuur, omdat de ontwikkelaars voor alles zorgen.

Als je BAAS-bedrijf een goede ontwikkelaarscommunity biedt, dan moet je daar zeker voor gaan.

 

Klanten

De beste manier om Blockchain as a Service-architectuur te kiezen, is door te zoeken naar een sterke schare fans. In werkelijkheid zullen de bedrijven die de meest geavanceerde en probleemloze oplossing kunnen bieden, de meeste klanten hebben. U kunt ook veel getuigenissen zien die kunnen instaan ​​voor hun legitimiteit.

Ook al zijn er veel proefprojecten, er gaat niets boven een klantecosysteem om hun marktwaarde te evalueren. Daarom is een BAAS-provider met een goede klantenbase een teken van diensten van hoge kwaliteit.

 

Blockchain-innovatie

Is Blockchain as a Service-architectuur slechts een medium voor leveranciers om blockchain-technologie aan organisaties aan te bieden? Introduceren ze nooit innovaties? BAAS-oplossingen variëren van aanbieder tot aanbieder. De output is dus mogelijk niet hetzelfde voor dezelfde Hyperledger-implementatie van verschillende leveranciers. Innovaties op deze markt kunnen dus een meer ander type Blockchain as a Service-architectuur voor uw organisatie creëren.

Eigen innovaties kunnen een grote vangst zijn in het geval van een blockchain-implementatie.

 

We weten dat het evalueren van de markt met persberichten, activiteitenniveau of financieringsrondes niet de beste manier is om naar een Blockchain as a Service-architectuur te zoeken. Dat is de reden waarom u door de richtlijn eerder te gebruiken, zowel de technische populariteit als de populariteit in de markt kunt beoordelen.

We zijn er vrij zeker van dat het u zeker zal helpen om de perfecte leverancier voor uw behoeften te filteren.

 

Hoofdstuk-3: Waarom zou u naar BAAS moeten kijken?

Er zijn nogal wat goede redenen waarom u naar Blockchain as a Service zou moeten kijken. We hebben eerder uitgelegd hoe de blockchain-ontwikkelingsservice een geweldige optie kan zijn om te investeren voor toekomstige integratie.

Maar als u nog steeds sceptisch bent over de reden, bekijk dan het volgende. We zijn er vrij zeker van dat ze meer dan genoeg zijn om u te overtuigen. Laten we beginnen!

Baas: redenen voor gebruik en populaire toepassingen Infographics

 • Makkelijk en open

De blockchain-ontwikkelingsservice biedt een eenvoudige oplossing voor uw gecompliceerde implementatie. Het ontwikkelen van een blockchain is geen fluitje van een cent. Bovendien moet je het perfecte team hebben met de marketeer en gouverneurs van ontwikkelaars om voor het platform te zorgen.

Slechts een kleine fout kan ervoor zorgen dat het systeem niet meer kan worden gebruikt. Maar de blockchain-ontwikkelingsservice kan elke minuut nieuwe netwerken inzetten! Bovendien zijn ze eenvoudig te implementeren en duurt het niet langer dan een paar minuten om aan de slag te gaan.

Wie wil dat nou niet?

 

 • Efficiënt en flexibel

Het beste deel van de meeste blockchain-ontwikkelingsdiensten is dat ze een breed scala aan consensusalgoritmen bieden. Bovendien zijn deze consensusalgoritmen nodig als u flexibiliteit in uw technologie wilt. Dit is de reden waarom veel BAAS-oplossingen 5000 per seconde overgangen kunnen bieden.

Bovendien zijn andere elektrische tools, zoals flexibele schakelprotocollen, dynamische verbinding en beheer van fysieke bronnen voldoende om de oplossingen efficiënt te maken. U zult niet zoveel flexibiliteit krijgen van typische oplossingen.

 

 • Kostenefficient

Hoe kunnen we de kosten van de hele implementatie vergeten? Meestal kost de blockchain-ontwikkelingsservice lager dan wanneer u uw eigen oplossing helemaal opnieuw implementeert. Als u uw eigen technologie wilt ontwikkelen, moet u werknemers aannemen die deskundig zijn op dat gebied en die voor de rest van uw netwerkaanbieder daarop vertrouwen..

Tegenwoordig zijn deze kosten veel te hoog dan de gemiddelde beheerde platforms. Bovendien zal de blockchain-ontwikkelingsservice ook alleen geld aannemen voor de functies die u gebruikt. In de meeste gevallen zijn er geen verborgen kosten.

 

 • Privacybescherming en robuuste beveiliging

Met de hulp van de blockchain-ontwikkelingsservice kunt u alle machtigingsniveaus, knooppunten en sleutels beheren vanuit één enkel configuratiescherm. In werkelijkheid biedt bijna elke BAAS-provider het bedieningspaneel voor gemakkelijke toegang.

Het coderingsproces van de grootboekinformatie zorgt ook voor meer veiligheid en zorgt voor ultieme privacy. Bovendien is de cyberbeveiliging in deze oplossingen opmerkelijk, aangezien ze geen externe of interne frauduleuze activiteiten toelaten.

 

 • Beheersysteem

Als u de eigenaar van een onderneming bent, is het heel normaal dat u overal de leiding over wilt hebben. Om u hierbij te helpen, bieden veel blockchain-ontwikkelingsservices beheertoegang tot het netwerk. Verder bieden ze ook het bestuursproces aan zodat je mensen kunt verbannen voor illegale activiteiten.

Deze systemen zijn hard nodig voor elke onderneming die zijn interne netwerksysteem wil veranderen met blockchain.

 

 • Hulpprogramma’s beheren

U krijgt een breed scala aan beheertools met de blockchain-ontwikkelingsservice. Bovendien helpen deze tools om de prestaties van het netwerk te bewaken of te controleren. Bovendien zijn er ook builder-tools die u kunt gebruiken om het platform op welke manier dan ook aan te passen. Meestal zijn deze tools een geweldige optie als je een ontwikkelaar in je team hebt.

 

Hoofdstuk-4: Waar kunt u de BAAS-oplossingen gebruiken??

Wereldwijde transacties

Eerder waren financiële industrieën de eersten die blockchain financiële dienstverlening overwogen. Blockchain as a Service is volledig in staat om al hun netwerklast aan te pakken. Daarom is de wereldwijde transactie een van de beste use-cases van Blockchain as a Service.

Met de BAAS-oplossing kunt u nu grensoverschrijdende betalingen doen, wat in ruil daarvoor de financiële sector een enorme boost zal geven.

Bovendien is het directe transactieproces erg snel en hoef je niet meerdere dagen te wachten om de betaling te verwerken. In werkelijkheid duurt het slechts 10 seconden om de betaling te verzenden.

Blockchain as a Service IBM is een van de prominente voorbeelden van deze use case. IBM lanceerde World Wire, en daarmee kan iedereen de grensoverschrijdende betalingen opruimen. Meestal bieden ze –

 • Snelle opties voor het verzenden van geld.
 • Grotere efficiëntie.
 • Lagere kosten.
 • Beveiligingsrijke omgeving.
 • Enorme transparantie

Bovendien is het supereenvoudig in gebruik en kun je het in elk soort organisatie integreren. U kunt dus genieten van de luxe van tijdwinst.

 

Handel

Handelen is een andere grote blockchain als servergebruik. Elk jaar worden meer dan $ 18 biljoen luxe artikelen verzonden via allerlei soorten handelsfinancieringsmaatschappijen. Dat is een enorme markt en Blockchain as a Service kan ervoor zorgen dat het soepeler werkt.

In werkelijkheid heeft deze sector meer controle over het hele proces nodig. Bovendien kan Blockchain as a Service hier echt uitblinken.

Een goed voorbeeld hiervan is TradeLens. TardeLens is een Blockchain as a Service-technologie met input van belanghebbenden en geaarde regels. Bovendien is het een modern modulair netwerksysteem dat veel efficiëntie kan bieden.

Het platform heeft meer dan 150 organisaties om hen te ondersteunen. Bovendien zijn de voordelen enorm, zoals geen papierwerk, hogere efficiëntie, vertrouwen en transparantie en nog veel meer.

Bovendien is het netwerk volledig beveiligd en is iedereen vrij om zijn gegevens in te zien. Dus alleen zij hebben er toegang toe, wat geweldig is omdat het de privacy bewaart.

 

Voedselveiligheid

We zijn er vrij zeker van dat u en alle anderen zich zorgen maken over voedselveiligheidskwesties. De enorme landbouwkanalen verbouwen grote hoeveelheden voedsel, maar om dat te doen, schaden ze de kwaliteit ervan. Bewerkte voedingsmiddelen komen veel voor, en ze bevatten de minste hoeveelheid voeding die we nodig hebben. Bovendien maken de chemische componenten, voor een langere houdbaarheid, ze gevaarlijker voor ons om te eten.

Maar hoe kun je een goede oplossing bieden voor dit vreselijke probleem? Welnu, Blockchain as a Service-use-cases zullen in dit opzicht van pas komen. Bovendien kunnen de bedrijven met behulp van deze oplossingen het voedingsmateriaal opsporen en de kwaliteit van het voedsel evalueren voordat het op de markt wordt gebracht.

Blockchain as a Service IBM biedt een van de geweldige oplossingen: Food Trust. Food Trust laat u de kwaliteit van uw grondstof weten vanaf het startpunt tot het eindproduct.

Bovendien biedt het ook –

 • Verantwoording voor voedselveiligheid
 • Voedselversheid, ook na productie
 • Merkvertrouwen bevorderen
 • Geen voedselverspilling
 • Vergroot de duurzaamheid
 • Geen primeur voor voedselfraude

 

Bevoorradingsketen

Het is een van de cruciale use-cases van Blockchain as a Service. In werkelijkheid kan BAAS echt uitblinken in supply chain management. Bovendien bieden veel van de blockchain-ontwikkelingsdiensten aantrekkelijke functies, zoals –

 • Een veilig en privé grootboeksysteem.
 • Zichtbaarheid voor elke stap van het supply chain-proces.
 • Gegevens valideren met slimme contracten en het afdwingen van overeenkomsten.
 • Nauwkeurige informatie en het kan niet worden gewijzigd, op deze manier kan het de slechte speler snel herkennen.
 • Omzet verhogen.
 • Kostenbesparende oplossingen in elke fase.

 

Gewoonlijk kampen toeleveringsketen-industrieën met een groot probleem: het ontbreken van een goede traceerbaarheid. Bovendien is het heel normaal om in elk segment een groot aantal producten te produceren, maar om dit allemaal bij te houden was vrijwel onmogelijk.

Als gevolg hiervan gaan veel producten verloren of worden ze vervangen door namaakproducten. Bovendien schaadt dit op de lange termijn de reputatie van dat merk.

Om de situatie Blockchain as a Service het hoofd te bieden, werkt IBM aan oplossingen specifiek voor supply chain management. Bovendien biedt het platform transparantie en traceerbaarheid, twee van de belangrijkste behoeften van deze sector.

 

Kleinhandel

De detailhandel is een andere populaire gebruikssituatie van Blockchain as a Service. Waarom? Nou, het is omdat retailers altijd namaakproducten moeten bestrijden, zodat hun klanten de authentieke producten kunnen krijgen die ze verdienen. Met een zeer laag slagingspercentage zijn ze echter niet in staat om de markt voor namaakproducten daadwerkelijk te bestrijden.

Blockchain as a Service kan op dit punt veel beveiligingsmaatregelen bieden en helpen bij het bestrijden van namaakproducten.

Enkele belangrijke spelers in dit rijk zijn Alibaba en Walmart.

Walmart is een van de grootste retailreuzen op de markt en op dit moment zijn ze erg geïnteresseerd in BAAS. In de dagelijkse praktijk gebruiken ze blockchainservices van IBM om al hun goederen te beheren en te volgen. Bovendien proberen ze ook alle verwerkingen van het kopen van goederen en betalingen te digitaliseren.

Aan de andere kant wil Alibaba diefstalproblematiek stoppen. Elk jaar worden er veel producten gestolen uit hun magazijn of productielijn. Bovendien gebruiken ze op blockchain gebaseerde oplossingen om dit te stoppen. Bovendien onderzoekt het bedrijf BAAS op ondernemingsniveau.

 

Overheidsdiensten

Gebruiksscenario’s van Blockchain as a Service zijn perfect voor alle overheidsdiensten. Doorgaans komen overheidsinstellingen echt tekort op het gebied van digitalisering. Bovendien verdienen burgers betere privileges en rechten, maar omdat ze op oude netwerken draaien, kunnen deze instituten dit niet bieden.

Als gevolg hiervan wordt het een last voor de overheidsdiensten om aan de eisen te voldoen.

Speciale diensten zoals blockchain financiële dienst of een andere dienst kunnen echter helpen het proces van digitalisering van een overheid te stroomlijnen. Bovendien zorgt het verschuiven van alles op het grootboeksysteem voor een papierloze samenleving zonder illegale geknoei of papieren sporen.

In werkelijkheid werken veel overheidsdiensten samen met de Blockchain as a Service-providers.

Het beveiligen van digitale ID’s van elke burger en het stroomlijnen van betalingen zoals grond, hypotheekleasing of andere vormen van betaling zijn slechts enkele van de mogelijke toepassingen..

Landen als Chili, Estland, Dubai en Israël onderzoeken al hun blockchain-implementatie.

 

Intellectueel eigendom

Denk maar aan een situatie. U bent fotograaf en u verkoopt uw ​​werk voor geld. Bovendien gebruik je het sociale mediaplatform voor het vermarkten van je fotografische vaardigheden, maar velen gebruiken je werk zonder jouw toestemming, en daar krijg je niet eens voor betaald. Lijkt dat een goede oplossing voor jou? Duidelijk niet!

Dit is echter het gebruikelijke geval voor kunstenaars, uitvinders, muzikanten en ontwerpers. Om een ​​goede impact op de markt te hebben, hebben ze bovendien een betere beveiliging van hun intellectuele eigendom nodig. In werkelijkheid zijn er veel bedrijven die intellectuele eigendommen patenteren of handelsmerken; hun databases zijn echter echt verouderd.

Daarom moet u blockchain gebruiken om uw werk te patenteren, zodat niemand dat illegaal kan gebruiken. Bovendien kunt u met de financiële dienst van blockchain eenvoudig uw eigendommen bijhouden en de betaling krijgen die u verdient.

 

Gezondheidszorg

Zorginstellingen kunnen eenvoudig profiteren van alle voordelen van Blockchain as a Service use cases. Meestal gaan er veel investeringen in deze sector, maar met minder prominente resultaten. En waarom is dat? Nou, het is omdat veel mensen misbruik maken van het gebrek aan transparantie in de branche. Bovendien richten ze zich op de kwetsbare punten en profiteren ze.

Een andere belangrijke factor is in dit geval de kwestie van namaakgeneesmiddelen. Nepmedicijnen zijn niet iets dat we elke dag zouden willen slikken. Bovendien lijden veel mensen aan ernstige ziekten door het gebruik van nepmedicijnen. De markt groeit en de geneesmiddelen kunnen er niets aan doen.

Om te helpen kan deze sector de Blockchain as a Service-applicatie echt gebruiken. Bovendien kan de financiële dienst van blockchain het betalingsproces over het hoofd zien en kan het grootboekplatform onveranderlijke informatie volgen en aanbieden.

Als ze samenkomen, kan niemand frauduleuze activiteiten uitvoeren.

 

Olie en gas

Het lijkt misschien een beetje een rare Blockchain as a Service-gebruikssituatie, maar de olie- en gasniche is een van de grootste zakelijke industrieën. Bovendien beweren meerdere bronnen dat BAAS perfect zou zijn voor deze sector. Bovendien hebben vrachtbetalings- en controleprocessen een goede netwerkbasis nodig om te stroomlijnen.

In een eenvoudige context kan Blockchain as a Service de efficiëntie verbeteren, ongeacht de route die het in aanmerking neemt: gewoon, schip, vrachtwagen en spoor. Bovendien kunnen oliemaatschappijen de best mogelijke route bedenken en de kosten in hoge mate verlagen.

Alles hangt echter af van de verantwoordingsplicht van de gegevens. Dus als de gegevens eenmaal in het grootboek staan, kan deze niet worden gewijzigd of gewijzigd en zowel de vervoerder als de verzender zouden het zien.

Volgens Accenture kunnen BAAS-oplossingen voor ondernemingen meer dan 5% van de kosten besparen. Daarom onderzoeken veel oliegiganten nu het idee van de blockchain.

 

Onroerend goed

De vastgoedmarkt doet het tegenwoordig niet zo geweldig. In werkelijkheid lijdt het enorm onder een slechte liquiditeit, samen met te hoge kosten en te weinig output. Tegenwoordig is het een luxeartikel geworden waar alleen de rijke mensen in kunnen investeren.

Om deze situatie in evenwicht te brengen, moeten vastgoedbedrijven bovendien gebruik maken van de Blockchain as a Service use-cases. BAAS-platforms kunnen de nodige liquiditeit bieden die de niche nodig heeft.

Er zijn meerdere gelegenheden waarbij vastgoedbedrijven blockchain gebruiken om de markt te volgen. Bovendien zorgen ze ook voor een betere klanttevredenheid en zetten ze elk land om in digitaal land.

Door die te gebruiken, zouden mensen kunnen investeren in fractioneel eigendom en kunnen ze de gronden gemakkelijk kopen en verkopen waar ze maar willen. Op deze manier komt de liquiditeit in de markt dus terug.

 

Humanitarisme

Blockchain as a Service use cases kunnen echt alle applicaties in deze niche benutten. Deze sector lijkt u misschien vergezocht, maar ook deze sector heeft aandacht nodig. Elk jaar gaan miljoenen dollars naar liefdadigheidsindustrieën voor humanitaire werken, maar gaan ze echt naar de mensen in nood?

Helaas niet. Humanitaire industrieën lijden onder een van de grootste frauduleuze activiteiten aller tijden. Bovendien proberen veel mensen met het papierwerk te knoeien en het te laten lijken alsof ze het geld aan de armen geven. Slechts een handjevol mensen krijgt echter hulp, ook al krijgen ze elke dag meer dan genoeg donaties!

Om alle slechte spelers een halt toe te roepen, kan deze industrie de kracht van blockchain financiële dienstverlening gebruiken. Met behulp van de oplossingen van BAAS-providers kunnen ze de onveranderlijkheid benutten. Donaties komen binnen via het grootboek en niemand kan eraan knoeien. Bovendien kunnen ze ook achterhalen waar de donaties naartoe gaan.

 

Verzekering

Een andere branche die achterop raakt in het racespel over technologie, is verzekeringen. Verzekeringsmaatschappijen hebben elke dag te maken met te veel papierwerk en geldsporen, wat nogal overweldigend is. Bovendien moet elke keer dat iemand zijn verzekering claimt, het bedrijf zijn werknemer sturen om te controleren of de claim waar of niet waar is.

Bovendien kost dit proces veel tijd en levert het meer problemen op voor zowel de consument als het bedrijf.

Behalve deze bedrijven maken deze bedrijven ook misbruik van hun klanten door niet helemaal eerlijk te zijn. Meestal zijn er een heleboel mazen in verzekeringspolissen, waardoor veel klanten geen geld hebben.

Dus om er een einde aan te maken, moeten ze gebruik maken van Blockchain as a Service-use-cases. Met de integratie van blockchain kunnen ze de financiële dienst blockchain gebruiken om de overeenkomst vast te leggen. Veel Blockchain as a Service-providers zijn in staat om deze oplossing aan te bieden.

Bovendien, omdat alles geautomatiseerd is en in de open lucht ligt, kunt u eenvoudig uw verzekering claimen zonder enige vertraging.

 

Media en entertainment

De entertainmentsector is een van de cruciale en grootste sectoren in onze gemeenschap. In werkelijkheid is deelname aan media en entertainment vrij eenvoudig vanwege sociale platforms zoals YouTube. Maar zelfs op YouTube is de behandeling niet eerlijk.

Hoewel het online platform veel regels heeft, is er toch veel oneerlijkheid voor YouTube-artiesten. Bovendien krijgen ze geen exposure voor hun werk.

Bovendien is de situatie buitengewoon ontmoedigend, en veel grote kunstenaars promoten hun werk niet zoals ze zouden moeten. Maar met de Blockchain as a Service-use-cases op de mix kunnen de media-industrieën het echt omdraaien.

Ze kunnen alle records van de artiest volgen en kunnen hun inkomsten ook zorgvuldiger verdelen met behulp van de financiële dienst blockchain. Bovendien is het behoud van hun rechten bij het gebruik van het platform ook van toepassing. Bovendien kunnen ze een slimme contractfunctie gebruiken om de artiest onmiddellijk te betalen wanneer iemand zijn werk koopt of ziet.

 

Reizen

Last but not least is de reisindustrie behoorlijk populair in termen van gebruiksscenario’s van Blockchain as a Service. We hebben veel luchthavens zien samenwerken met blockchain-providers en om eerlijk te zijn; ze werken echt geweldig. Luchthavens maken graag gebruik van de nieuwe technologie en krijgen met de providers een goede deal.

Bovendien wil de reisindustrie het passagiersverwerkingssysteem radicaal veranderen met behulp van de technologie.

Het gebruik van één database om alle passagiersidentificaties bij elkaar op te tellen is een geweldige oplossing, omdat de passagier op deze manier niet uren hoeft te wachten bij een grensovergang. Bovendien, zonder enige documentatie en zonder dat alles wordt gedigitaliseerd, kunnen mensen geen paspoorten vervalsen en passeren.

De British Airway gebruikt de technologie momenteel om te zien hoe het systeem werkt. Ze steken alle inkomende en uitgaande vluchten en schema’s voor grotere nauwkeurigheid. Op dit moment registreerden ze meer dan 2 miljoen vluchten zonder problemen.

 

Hoofdstuk 5: Populaire BAAS-providers op de markt

Baas-providers en voorbeelden uit de praktijk Infographics

 

1. Microsoft

Je hebt duidelijk gehoord over Microsoft – de techgigant die de markt regeert. Maar we denken dat u meer blij zult zijn te weten dat Microsoft zich met hun platform heeft aangesloten bij de BAAS-providercompetitie. Dus nu bieden ze oplossingen via hun Blockchain as a Service Microsoft Azure-platform.

Bovendien kun je met hun geweldige nieuwe productassortiment binnen een dag een platform implementeren! Hoe geweldig is dat? Een andere geweldige functie van dit Blockchain as a Service Azure-platform is dat het slechts een paar klikken kost om het op te zetten! Blockchain as a Service Azure workbench is vooral geschikt voor ontwikkel- of testfasen van grootboeksystemen. Niet dat je het grootboeksysteem niet kunt gebruiken, maar als je alleen een solide platform wilt ontwikkelen, dan is Blockchain as a Service Microsoft hier om je te ondersteunen.

In werkelijkheid blonk Microsoft altijd uit in elke vorm van technologie die ze ons aanboden. In het geval van de blockchain kunnen we dus niet minder output van hen verwachten.

Blockchain as a Service Microsoft verlaagt de kosten en timing voor implementatie met behulp van hun vooraf gebouwde integraties op het platform. Bovendien krijg je bij het opzetten veel ontwikkeltools in het Blockchain as a Service Azure-platform.

Het enige dat u hoeft te doen, is de opties of functies kiezen die u aan uw netwerk wilt toevoegen en u bent klaar! Bovendien kunt u elke functie op het Blockchain as a Service Microsoft-platform configureren. Geen enkele andere aanbieder biedt u zoveel flexibiliteit. Het is dus een heel gemakkelijke taak.

 

Topologieën

Daarna krijgt u te maken met het topologiegedeelte van Blockchain as a Service Azure-platform. Hier zou je de topologie moeten kiezen die je nodig hebt. Meestal bieden ze drie soorten topologieën in het Blockchain as a Service Microsoft-platform.

De eerste is de Dev / Test-topologie. In deze Blockchain as a Service Azure-oplossing heb je alleen een virtuele machine om mee te werken. Het is meestal alleen voor ontwikkelaars.

Als u een enkele organisatie bent, ga dan voor de topologie met één lid. Hiermee krijgt u meerdere knooppunten over een verschillende productielijn.

Als u een consortium bent, kunt u het beste vasthouden aan een topologie met meerdere leden. Bovendien kunt u hiermee elke consortiumachtige structuur stimuleren. U kunt het aantal knooppunten selecteren en afhankelijk daarvan kan het 15 minuten duren om het in te stellen.

 

Wat zijn de kenmerken?

 • U kunt geproduceerde goederen volgen met behulp van spraak- en sms-interfaces.
 • Het integreerde het internet der dingen, waardoor u eenvoudig de locatie van uw zending of elk soort product kunt volgen.
 • Met behulp van ERP-systemen kunt u de kernprocessen beheren. Bovendien kan het ook communiceren met de kerndeelnemers.
 • Met Microsoft Azure kunt u profiteren van snellere implementatieopties met grotere efficiëntie.
 • Het verlaagt ook de kosten van blockchain-implementatie. Overstappen van legacy-netwerk naar blockchain kost u dus niet al te veel geld.

 

2. IBM

Blockchain as a Service IBM-platform is een andere uitstekende optie voor jou. Het prachtige platform wordt geleverd met veel BAAS-oplossingen die u kunt uitproberen. Bovendien moeten we toegeven dat IBM veel BAAS-projecten op zak heeft.

De IBM-cloudinfrastructuur is een van de bedrijfsklare, geïntegreerde en volledig operationele oplossingen op de markt. Door de Blockchain as a Service IBM-applicatie te gebruiken, wordt het veel gemakkelijker voor u om blockchain te integreren, de interface te bedienen en het systeem te besturen.

Op dit moment krijgt u alleen Blockchain as a Service IBM-platform op Hyperledger Fabric. Bovendien leverde IBM een van de grootste bijdragen aan dit project. Maakt u zich geen zorgen, want er is maar één oplossing, want IBM kan het platform aanpassen aan uw behoeften.

Bovendien is de integratie met Blockchain as a Service IBM erg snel, efficiënt en biedt het extra beveiliging voor uw organisatie. Wie wil dat nou niet goed?

In werkelijkheid krijgt u een breed scala aan abonnementsopties waaruit u kunt kiezen. Bovendien zullen ze allemaal iets nieuws bieden om ze lucratiever te maken. Het maakt dus niet uit of u een kleine onderneming of een multinationale onderneming bent; u krijgt altijd de BAAS-oplossing die u verdient.

Als u echter een kleiner budget heeft, kijk dan naar het gestarte plan, aangezien dit een van de economische is.

 

De Blockchain-platformfuncties

 • Nieuwe apps maken

Het wordt geleverd met een efficiënte ontwikkelomgeving voor uw apps. Bovendien kun je bij het opzetten kiezen voor de online, gedeelde of lokale omgeving. Je hebt echter ook ontwikkeltools nodig, toch? Geen zorgen, want Blockchain as a Service IBM staat achter je. Alle instellingen van uw ontwikkelomgeving zijn uitgerust met moderne tools.

En dus hoef je alleen maar in te pluggen en nieuwe applicaties te maken.

 

 • Regeringsmacht

Zoals we eerder zeiden, krijgt u een governancesysteem met uw blockchain-oplossing. Bovendien kunt u direct na de implementatie beginnen met het beheren van uw platform. Activeringstools zijn hier voor nieuwe kanalen, leden, slimme contracten en netwerksysteem. Bovendien, als u met meer dan één partij werkt, kunt u hun updates ook vanuit uw paneel zien.

 

 • Zeer operationeel

Het netwerk is altijd een goed presterend, naadloos verbindingsplatform. Bovendien, als er nieuwe updates zijn, ontvangt u deze onmiddellijk. Bovendien, omdat het is uitgerust met de nieuwste technologie, hoeft u het netwerk niet echt lang te upgraden.

 

 • Vermindert risico

De oplossing van IBM verkleint het risico op uitval. In veel gevallen weet u misschien niet of u in dit platform gaat investeren of dat het ideaal is. De flexibele prijzen van het abonnement en de ondersteuningsoptie zullen u echter helpen. Bovendien kunt u met de extra governance-optie alle ongewenste autoriteiten buiten de deur houden.

 

 • Bespaart tijd

U kunt uw blockchain-implementatie vrij snel starten. Het kost slechts enkele minuten om uw netwerk te implementeren. Bovendien maken uitgebreide tools voor ontwikkeling het gemakkelijker om eventuele wijzigingen aan te brengen.

 

 • Klaar voor de onderneming

Het platform is zo ontworpen dat het een hoge beschikbaarheid biedt en ook een optie voor noodherstel biedt. In werkelijkheid bieden niet veel BAAS-providers deze functies daadwerkelijk aan. U kunt ook het netwerk belasten met de transactionele werklast; het zal niet instorten onder druk.

 

 • Open ecosysteem

Blockchain as a Service IBM-platform zal u niet blokkeren. Wanneer u voor een SAAS-oplossing gaat, hebben ze meestal veel regels waardoor u niet van leverancier kunt veranderen, zelfs als u hun oplossing na gebruik niet bevalt. Maar met IBM hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

 

 

3. Oracle

Bent u op zoek naar een uitgebreid Distributed Ledger Technology-platform? De Oracle is misschien wel de juiste BAAS-provider voor jou. Oracle is relatief nieuw in dit dossier, maar maakt u zich geen zorgen; ze kunnen exotische oplossingen bieden.

Bovendien kunt u zich bij een andere organisatie aansluiten om uw blockchain-implementatie te implementeren en het grootboeksysteem bij te werken. Bovendien kunt u met Oracle nu veilig informatie delen met uw zakenpartners, zoals zakenpartners, verkopers, leveranciers, enz..

Oracle biedt Blockchain As A Service aan die u alle bovenstaande functies zou bieden. Maar wacht, er is meer. Het platform is gebaseerd op een composable architectuurmodel. Bovendien kunt u hiermee specifieke functies inschakelen die bij uw organisatie passen.

Maar hoe zit het met constante technologische updates? Omdat Oracle u een geautomatiseerde update-optie geeft, zullen zij voor dat proces zorgen; daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Bovendien is het gebruik van een aanpasbare plug-in hier supergemakkelijk vanwege de meerdere lagen.

 

Hoe werkt het?

Laten we eens kijken naar hoe het echt werkt. Allereerst bestaan ​​ze uit een netwerk van knooppunten; deze knooppunten valideren de transacties en reageren ook op vragen over slimme contracten. Bovendien is het smart contract geïntegreerd met de cloudserver waardoor je een flinke boost krijgt voor je organisatie.

Als u externe applicaties gebruikt, moet u bovendien de REST API-aanroepen van de klant gebruiken om het transactieproces te starten. Het zal ook de zoekopdrachten starten.

Zodra de consensusknooppunten het erover eens zijn dat het geldig is, komt het in de groep gegevensblokken terecht. Bovendien zijn alle datablokken extreem veilig en kan niemand ze later zien.

Verwar hun Blockchain as a Service niet, aangezien Oracle niet probeert een zakelijk netwerk op het platform te creëren. Ze bieden alleen een platform aan voor organisaties die blockchain-oplossingen willen hebben.

 

Eigenschappen van de Blockchain Cloud-oplossing

 • Transparant en gedeeld: Al uw deelnemers kunnen consistente gegevensupdates in het grootboek zien. U kunt de toegang van knooppunten echter beperken op basis van hun rangschikking. Bovendien zouden ze geautoriseerd moeten zijn om toegang te krijgen tot het grootboeksysteem.
 • Nauwkeurig en onmiskenbaar: Hier hangt de consensus af van de beslissing van de subset van gebruikers op het netwerk. Bovendien, zodra ze de informatie hebben gevalideerd of opgeteld, is er geen enkele manier waarop iemand wijzigingen meer verwijdert.
 • Onveranderlijk: Het werkt ongeveer hetzelfde als de openbare blockchains. Gewoonlijk kan in dat soort technologie de transacties niet worden gewijzigd. In Oracle zie je hetzelfde.
 • Versleuteld: Versleuteling is een must voor blockchain en Oracle biedt de ultieme versleuteling voor het beveiligen van uw gevoelige informatie.

 

4. Amazon

Een andere geweldige Blockchain as a Service-oplossing is Amazon Web Services. Blockchain as a Service AWS biedt een van de geweldige manieren om blockchain te implementeren. Met Blockchain as a Service AWS-oplossing kunt u uw eigen netwerksysteem ontwikkelen met schaalbaarheid en prestaties. Bovendien is dit een van de gemakkelijkste manieren om uw onderneming te laten groeien.

Bovendien biedt Blockchain as a Service AWS tal van oplossingen voor gedecentraliseerde en gecentraliseerde architectuur. Misschien wil je de beveiliging van blockchain, maar wil je een gecentraliseerd thema, de AWS kan het voor je regelen. Bovendien geeft Blockchain as a Service AWS u een high-end presterende grootboek met cryptografisch beveiligde gegevensvorming.

Maar in het geval van gedecentraliseerde architectuur biedt Blockchain as a Service AWS u het beste van de beste blockchain-omgevingen. Alles wordt hier volledig beheerd, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het zelf beheren van het netwerk.

Al hun services zijn heel eenvoudig in te stellen en ze zijn echt kosteneffectief. U krijgt blockchain-as-service AWS-sjablonen om te implementeren, dus laten we eens kijken hoe ze zijn.

 

AWS Blockchain-sjablonen

Je krijgt voornamelijk dit type Blockchain as a Service AWS-sjabloon. Het is eigenlijk een geweldige manier om het te doen, omdat het veel tijd bespaart. Bovendien lijkt het op websitesjablonen, waar u functies kunt aanpassen om het uniek te maken.

 

Wat krijg je?

 • Snellere implementatietijd

Het zou ongeveer een minuut duren om uw netwerk te implementeren. Bovendien moet u hun ECS- en ECS2-sjablonen bekijken, want deze twee zijn tot nu toe de meest populaire.

 

 • Keuze Optie

Kies een framework dat u wilt om uw blockchain te lanceren. Momenteel bieden ze slechts drie soorten blockchain-platforms aan: Hyperledger Fabric, Corda en Ethereum. Bovendien zul je bij elke implementatie veranderingen zien omdat de frameworks enigszins verschillen van de andere.

 

 • Hulpprogramma’s beheren

U heeft waarschijnlijk beheerprogramma’s nodig om uw implementatie te controleren, toch? Met Blockchain as a Service AWS krijgt u tal van beheertools op basis van het framework dat u kiest. Bovendien kunt u met deze apparatuur uw systeem controleren en kunt u slechte spelers onder de knooppunten opmerken.

 

 • Betaal voor wat u gebruikt

Het betalingsproces van Blockchain as a Service-platform AWS is heel eenvoudig. Bovendien betaalt u alleen voor degene die u gebruikt en zijn er geen verborgen kosten, in tegenstelling tot andere BAAS-providers. U kunt dus gewoon zorgeloos genieten van de oplossing.

 

 

5. Alibaba

Een andere grote leverancier op de markt is de Alibaba Cloud. Ze bieden een van de geavanceerde Blockchain as a Service-applicaties op de markt. U kunt met hun platform elk soort platform van bedrijfsniveau implementeren. Bovendien kom je met de hulp van hun BAAS dichter bij de meest populaire blockchains op de markt.

Als u een van die bedrijfsmensen bent die niet genoeg tijd heeft om blockchain-technologie te ontwikkelen, dan zou Alibaba op uw checklist moeten staan. In werkelijkheid bieden ze beheerde systemen aan, wat betekent dat u ze alleen maar hoeft te raadplegen, hen te vertellen hoe u het wilt en het zou gebeuren.

 

Wat zijn de voordelen?

 • Hoger beveiligingsprotocol

Alibaba-cloud wordt geleverd met een nieuw soort beveiligingsarchitectuur met isolaties voor meerdere tenants. Bovendien zou u door deze te gebruiken een superieur beveiligingsniveau ervaren.

 • Grotere stabiliteit

Misschien heeft uw bedrijf dagelijks te maken met veel transacties of knooppunten. Geen zorgen, in tegenstelling tot andere blockchain-implementaties is opschaling hier geen probleem. Bovendien zou het snel blijven, ongeacht hoeveel gebruikers er online zijn.

 • Simpel en gemakkelijk

Het opzetten is super eenvoudig; het enige wat u hoeft te doen is de functionaliteiten beheren met een paar klikken. En de rest wordt afgehandeld.

 • Open ecosysteem

Het ecosysteem is vrij open omdat het verschillende soorten applicaties en plug-ins ondersteunt. Daarom is het een geweldige optie voor uw zakelijke organisatie.

 • Geavanceerde technologie

Alibaba Cloud werkt samen met Quorum en Hyperledger Fabric om u momenteel een geavanceerd technologieniveau te bieden.

 • Snelle modus

Met de snelle modus kunt u met slechts één klik implementeren. Bovendien heeft deze implementatie geen complexe configuraties zoals andere platforms.

 

6. SAP

SAP is een relatief nieuwe toevoeging aan de competitie van Blockchain as a Service providers. Bovendien zijn ze perfect voor u als u op zoek bent naar een gateway met een laag risico en eenvoudige implementatie voor uw blockchain-technologie. Op dit moment kun je blockchain-oplossingen ontwikkelen op hun cloudplatform.

Bovendien hebben ze hun cloudplatform uitgerust om u volledig te ondersteunen bij elke high-end technologische behoefte. In werkelijkheid wil SAP de grote investering vooraf elimineren wanneer ondernemingen blockchain gaan integreren. Bovendien ontmoedigt deze grote hoeveelheid investeringen bedrijven om zelfs blockchain te overwegen.

Daarom is SAP hier om dat te veranderen en het integratieproces te versnellen.

 

Wat krijgt u met de implementatie?

 • Implementatie van een cloudplatform waarmee u een efficiënt platform kunt hebben.
 • Maak het porotype, test het en implementeer alle slimme blockchain-contracten en -toepassingen.
 • Maak nieuwe blockchain-extensies die uw project zullen verbeteren.
 • Gebruik de open cloudstandaard om een ​​consortium of private blockchain-netwerken te creëren.

 

SAP HANA

SAP heeft onlangs zijn SAP HANA blockchain-adapter voor ondernemingen gelanceerd. Bovendien integreren ze SAP HANA met hun platform. Met deze nieuwe integratie kunnen klanten nu volledig gebruik maken van blockchain-gegevens met behulp van standaard SQL-opdrachten en SQL-interface om hun enterprise blockchain-oplossing te bouwen.

Bovendien stelt deze nieuwe formatie ontwikkelaars in staat nieuwe blockchain-technologie te ontwikkelen zonder de belangrijkste implementatiestappen van blockchain volledig te begrijpen. Bovendien kunnen ze ze nu nog maar net toepassen, waardoor het een snelle en gemakkelijke optie is voor blockchain-implementatie.

U kunt nu dus zakelijke blockchain-oplossingen krijgen, samen met het gebruik van relevante gegevens uit blockchain-netwerken. Momenteel krijgt u die gegevens in virtuele tabellen, maar u kunt ze ook in fysieke tabelindeling converteren. Bovendien zal SAP HANA de tabel dienovereenkomstig blijven bijwerken voor een betere uitvoer.

Daarom kunt u met SAP HANA het potentieel van blockchains volledig benutten met volledige transparantie en lichte snelheidsintegratie.

 

Waarom SAP BAAS gebruiken voor Blockchain?

 • Houdt uw kernactiviteiten centraal

In SAP krijgt u het meest geavanceerde niveau van blockchain-oplossingen, maar het zal zich ook richten op uw bedrijfsstrategie. Uw bedrijf draait dus niet alleen om blockchain-technologie. Bovendien hebben ze betrekking op de gegevenskwaliteit en de integriteit van het systeem.

 

 • Meer netwerkervaring

SAP wil de ultieme netwerkervaring aller tijden bieden. Bovendien willen ze de twee netwerken combineren en er het perfecte zakelijke netwerk van maken dat je je ooit kunt wensen. Als u dit gebruikt, kunt u het dus veilig en naadloos implementeren.

 

 • BAAS-abstractielaag

Deze laag ondersteunt alle soorten open standaardregels en wordt geleverd met een ingebouwde SAP-applicatie om u te helpen bij het ontwikkelen van de blockchain. Wat is een betere manier om u en uw partners te isoleren dan dit??

 

 • Snellere implementatie

Plaats alle bekistingen relatief sneller; het kost heel weinig tijd om dingen op te zetten en de aanpassingen aan te brengen.

 

 • Meerdere opties

Bij SAP krijg je de keuze uit meerdere frameworks. Momenteel bieden ze Hyperledger Fabric-, Quorum- en MultiChain-integratie. Je hebt dus heel veel opties om de beste te krijgen. Bovendien heeft elk van de implementaties een andere functie, aangezien alle modellen van elkaar verschillen.

 

7. Accenture

Accenture is een van de topspelers op de Blockchain as a Service-markt. En waarom niet? Ze zijn er vanaf het begin enthousiast over geweest. Verder zijn Accenture en blockchain voor elkaar bedoeld.

Maar Accenture benaderde de Blockchain as a Service-applicatie wel een beetje anders. In werkelijkheid richten ze zich voornamelijk op consultancydiensten waarmee ze ondernemingen kunnen helpen bij het kiezen van de juiste oplossing voor hen.

Omdat de technologie relatief nieuw is, maken velen fouten terwijl ze proberen het hele spectrum te begrijpen. Maar met de hulp van Accenture kunt u nu weten welk type blockchain perfect voor u zou zijn.

Het is niet Accenture, maar er zijn ook andere blockchain-adviesbureaus op de markt.

 

Wat bieden ze?

 • Strategieën analyseren: Welnu, de beste manier om hun Blockchain as a Service-oplossing te beschrijven, is door te beginnen met hun analysestrategieën. Bovendien bieden ze hun beste professionals aan om u te helpen bij blockchain-strategieën.
 • Toepasbaarheid van Blockchain-platform: U bent misschien relatief nieuw in deze nieuwe blockchain-competitie en weet misschien niet of uw organisatie bepaalde blockchain-functies kan bieden of niet. Daarom moet u zich concentreren op uw doel en Accenture helpt u op deze manier.
 • Gevorderde training: Uw ontwikkelaars hebben mogelijk een geavanceerd niveau van blockchain-training nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Met Accenture krijgt u het beste van de beste training.
 • Ontwikkelingsomgevingen: U krijgt ontwikkelomgevingen voor uw implementatie in dit Blockchain as a Service-platform.
 • Blockchain-model Ontwerp en implementatie: Het is een probleemloze functie. Het enige dat u hoeft te doen, is hen laten weten wat uw vereisten zijn en zij zullen het werk voor u doen.

 

8. Baidu

Baidu is een populaire Chinese webservice-engine en ze lanceerden eerder hun nieuwe blockchain-platform XuperChain. Nu komen ze echter met blockchain als oplossing voor de onderneming die een eenvoudig maar multifunctioneel platform wil.

 

Wat zijn de kenmerken?

 • Grotere stabiliteit

Misschien heeft uw bedrijf dagelijks te maken met veel transacties of knooppunten. Geen zorgen, in tegenstelling tot andere blockchain-implementaties is opschaling hier geen probleem. Bovendien zou de blockchain-as-service van Baidu snel blijven, ongeacht hoeveel gebruikers online zijn.

 • Meerdere opties

Kies een framework dat u wilt om uw blockchain te lanceren. Momenteel bieden ze slechts drie soorten blockchain-platforms aan: Hyperledger Fabric, XuperChain en Ethereum. Bovendien is XuperChain het originele blockchain-platform van Baidu en is het open source. Ze wilden verder Hyperledger Sawtooth toevoegen, maar we weten nog steeds niet wanneer dat kan gebeuren.

 • Open ecosysteem

Het ecosysteem is vrij open omdat het verschillende soorten applicaties en plug-ins ondersteunt. Daarom is het een geweldige optie voor uw zakelijke organisatie.

 • Bespaart tijd

U kunt uw blockchain-implementatie vrij snel starten. Het kost slechts enkele minuten om uw netwerk te implementeren. Bovendien maken uitgebreide tools voor ontwikkeling het gemakkelijker om eventuele wijzigingen aan te brengen.

 

9. Huawei

Huawei is ook een nieuwkomer in de BAAS-business. Ze zijn echter de enige aanbieder van blockchain-oplossingen in Azië, waardoor ze een toonaangevend platform zijn. Bovendien lanceerden ze hun diensten eerst alleen voor China, maar later openden ze dat voor iedereen.

Huawei Cloud is een van de geavanceerde Blockchain as a Service-oplossingen en ze zijn voornamelijk bedoeld voor zakelijk gebruik. Als u een ontwikkelaar bent, kunt u profiteren van dit platform en snel een platform implementeren binnen uw budget.

 

Voordelen van Huawei Cloud Platform

 • Operationeel en efficiënt

Het netwerk is altijd een goed presterend, naadloos verbindingsplatform. Bovendien, als er nieuwe updates zijn, ontvangt u deze onmiddellijk. Bovendien, omdat het is uitgerust met de nieuwste technologie, hoeft u het netwerk niet echt lang te upgraden.

 • Geen risico

De oplossing van Huawei Cloud Platform verkleint het risico op uitval. In veel gevallen weet u misschien niet of u in dit platform gaat investeren of dat het ideaal is. De flexibele prijzen van het abonnement en de ondersteuningsoptie zullen u echter helpen. Bovendien kunt u met de extra governance-optie alle ongewenste autoriteiten buiten de deur houden.

 • Open ecosysteem voor iedereen

Het Blockchain As A Service-platform van Huawei zal u niet blokkeren. Wanneer u voor een SAAS-oplossing gaat, hebben ze meestal veel regels waardoor u niet van leverancier kunt veranderen, zelfs als u hun oplossing na gebruik niet bevalt. Maar met Huawei Cloud Platform hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

 • Kostenefficiënt

Het betalingsproces van Huawei Cloud Platform BAAS is heel eenvoudig. Bovendien betaalt u alleen voor degene die u gebruikt en zijn er geen verborgen kosten, in tegenstelling tot andere BAAS-providers. U kunt dus gewoon zorgeloos genieten van de oplossing.

 • Authenticatie met volledig bewijs

Het Blockchain as a Service-platform van Huawei biedt een geavanceerd authenticatieniveau. Op deze manier kunt u de toegang tot knooppunten beperken. Bovendien kunt u de slechte spelers buiten de deur houden en alleen met uw werknemers werken.

 

10. Kaleido

Kaleido is een van de Blockchain as a Service providers in de markt met een partnership met ConsenSys. Samen met de hulp van Microsoft Azure, AWS en ConsenSys brengt Kaleido de SAAS-operaties ook in blockchain.

Volgens hen krijgt u een geschaald platform met grotere efficiëntie en bieden ze veel sjablonen om u op weg te helpen.

Voordelen van Kaleido Blockchain Cloud

 • Directe netwerken

Het zou ongeveer een minuut duren om uw netwerk te implementeren. Bovendien zou het u miljoenen geld besparen en de werkmaand verkorten.

 • Keuze Optie

Kies een framework dat u wilt om uw blockchain te lanceren. Momenteel bieden ze slechts drie soorten blockchain-platforms aan: Hyperledger Fabric, Corda en Ethereum. Bovendien zul je bij elke implementatie veranderingen zien omdat de frameworks enigszins verschillen van de andere. Het is een beetje anders dan normaal, aangezien u uw netwerk beheert via AWS en Microsoft Azure Workbench.

 • Grotere stabiliteit

Misschien heeft uw bedrijf dagelijks te maken met veel transacties of knooppunten. Geen zorgen, in tegenstelling tot andere blockchain-implementaties is opschaling hier geen probleem. Bovendien zou het snel blijven, ongeacht hoeveel gebruikers er online zijn.

 • Rijke marktplaats

Kaleido biedt een rijke marktplaats vol plug-and-plays-oplossingen in hun Blockchain as a Service-platform.

 

11. Hewlett-Packard Enterprise

HPE lanceert zijn relatief nieuwe Blockchain as a Service-oplossing voor bedrijfskritische omgevingen. Volgens hen spelen hun klanten al een tijdje met blockchain en werd de vraag naar een 100% fouttolerantiesysteem enorm.

Bovendien elimineert hun platform het risico om met een nieuwe niche te werken en online transacties te doen die meer verwerkingstijd vergen. Nu kunt u het platform ook in privéclouds gebruiken.

 

Speciale kenmerken

 • Systeembeveiliging

De Blockchain as a Service van Hewlett-Packard wordt geleverd met een nieuw soort beveiligingsarchitectuur met meerlagige protocollen. Bovendien zou u door deze te gebruiken een superieur beveiligingsniveau ervaren.

 • Bedrijfscontinuïteit

In Blockchain as a Service van Hewlett-Packard krijgt u het meest geavanceerde niveau van blockchain-oplossingen, maar het zal zich ook richten op uw bedrijfsstrategie. Uw bedrijf draait dus niet alleen om blockchain-technologie. Bovendien hebben ze betrekking op de gegevenskwaliteit en de integriteit van het systeem.

 • Hulpprogramma’s beheren

U heeft waarschijnlijk beheerprogramma’s nodig om uw implementatie te controleren, toch? Met Blockchain as a Service van Hewlett-Packard krijgt u tal van beheertools op basis van het framework dat u kiest. Bovendien kunt u met deze apparatuur uw systeem controleren en kunt u slechte spelers onder de knooppunten opmerken.

 • Klaar voor de onderneming

Het platform is zo ontworpen dat het een hoge beschikbaarheid biedt en ook een optie voor noodherstel biedt. In werkelijkheid bieden niet veel BAAS-providers deze functies daadwerkelijk aan. Ook kunt u het netwerk belasten met een transactionele werklast; het zal niet instorten onder druk.

Nieuw bij Blockchain-technologie? Geen tijd om diep in de kern te gaan? Probeer nu onze blockchain-spiekbrief uit!

 

Hoofdstuk 6: Bedrijven die BAAS-services gebruiken

 • CLS

CLS krijgt Blockchain as a Service-oplossing van IBM om zijn betalingsverrekeningsoplossing aan te drijven. Ze noemen het CLSNet. Bovendien is het platform in staat om operationele processen aan te sturen, zoals realtime kennis van elke valuta, het verminderen van risico’s en het optimaliseren van intraday-liquiditeit en nog veel meer..

Bovendien is CLS een van de grootste aanbieders van betalingen en risicobeperkende bedrijven in de wereldwijde deviezenmarkt. Met behulp van de blockchain financiële dienst kunnen ze nu zonder zorgen aan een vertrouwde omgeving werken.

Volgens CLS hadden ze het systeem kunnen maken zonder een blockchain-netwerk, met alleen traditionele benaderingen. Maar blockchain zal op de lange termijn gunstiger zijn voor hun organisatie. Bovendien kan hun oplossing uitgroeien tot een breder spectrum van de financiële sector.

 

 • Food and Drug Administration (FDA)

FDA verkent het blockchain-rijk met behulp van Blockchain as a Service-oplossingen. Bovendien willen ze een efficiënt, veilig en schaalbaar grootboeksysteem gebruiken waarin ze gezondheidsgegevens kunnen opslaan. Bovendien zullen de gegevens worden verzameld uit klinische onderzoeken, elektronische medische dossiers, gezondheidsgegevens, genomische gegevens en nog veel meer.

Hoe zullen deze echt helpen? Als de artsen alle informatie over de toestand van de patiënt uit één bron kunnen krijgen, zou het voor hen veel gemakkelijker zijn om de behandeling te evalueren. Bovendien helpt de oplossing hen een 360 ° -beeld te krijgen van waar de patiënt mee te maken heeft.

U moet echter ook de privacy van de patiënt beschermen en ervoor zorgen dat zij er volledige controle over hebben. Momenteel hebben ze de initiële focus op oncologiedata, maar in de toekomst zullen ze uitbreiden naar meer branches.

 

 • Insurewave

Het is weer een prachtig resultaat van de integratie van blockchain-ontwikkelingsdiensten binnen de verzekeringssector. Hier leiden EY en Guardtime het project, en andere industriële bedrijven deden mee aan de verbetering. Insurewave is een blockchain-platform voor maritieme verzekeringen.

Momenteel gebruiken ze Blockchain as a Service Azure-platform om de technische back-up voor het platform te krijgen. Bovendien kan het platform een ​​half miljoen transacties ondersteunen en zelfs helpen bij het beheersen van risico’s. Bovendien verwachten ze de risico’s voor meer dan 1000 commerciële schepen binnen het eerste jaar na de lancering te beheersen.

Het beste is dat ze van plan zijn hun platform uit te breiden om meer oplossingen te ondersteunen met behulp van de Blockchain as a Service. Sommigen van hen kunnen energiesectoren, wereldwijde logistiek, zeevracht en luchtvaart zijn.

 

 • Bühler

De volgende in de rij is Buhler. Buhler is een van de grootste voedselproductiegiganten op de markt. En dus zoeken ze naar productievere oplossingen voor voedselveiligheid. Momenteel gebruiken ze Blockchain as a Service Azure-oplossing om hun Buhler Insights-platform te vergemakkelijken.

Bovendien helpt hun “Laatu” -oplossing om microbiële stoffen uit het droge voedsel te verwijderen. Bovendien kan Tubex Pro de productielijn in realtime volgen. Bovendien omvat hun voedselverwerking meer dan 70% van de chocolade, 65% van het graan en 30% van de rijst in de hele wereld.

Dus ervoor zorgen dat ze voedsel van de beste kwaliteit aanbieden, heeft altijd de hoogste prioriteit en Blockchain as a Service kan dat vrij gemakkelijk doen. Met behulp van de oplossing willen ze ook de kosten voor het maken en verwerken van het voedsel verlagen.

 

 • CargoSmart

Aanbieders van softwareoplossingen lanceren een wereldwijde verzendactiviteit op basis van een blockchain-ontwikkelingsservice-oplossing. Maar daarvoor werken ze samen met expediteurs, verladers, terminals en vervoerders. Bovendien hebben ze al negen oceaanterminals en vervoerders in de tas.

Bovendien ondertekenden ze een verklaring voor Memorandum of Understanding om het consortium te vormen dat zal deelnemen aan het proces om het platform te maken. Bovendien nemen ze al hun BAAS-ondersteuning van Oracle. De negen toonaangevende bedrijven voor zeevervoer zijn –

Shanghai International Port, PSA International Pte Ltd, Hutchison Ports, DP World, Yang Ming, OOCL, Evergreen Marine, COSCO SHIPPING Lines en CMA CGM.

Ze willen een gedeeld platform tot stand brengen dat hen helpt de problemen van een silo-zendingsbeheersysteem en gegevensverwerking uit de weg te ruimen. De grootste zorg is natuurlijk vertrouwen, en daarom kozen ze blockchain als serviceondersteuning boven de traditionele methode.

 

 • NitiAayog

India loopt voorop met de productie van generieke geneesmiddelen. Ze worden echter geconfronteerd met een ernstig probleem: namaakgeneesmiddelen. Afgezien van hun binnenlandse consumptie, exporteren ze een hoge kwaliteit medicijnen naar de VS, maar vanwege de toename van namaak producten veel merken verliezen hun merkwaarde door slechte spelers.

In dit opzicht onderzoekt NitiAayog als denktank van de overheid de Blockchain as a Service-applicatie. Ze gebruiken de BAAS-oplossing van Oracles om het technische aspect van hun project samen met het Apollo-ziekenhuis te ondersteunen. Bovendien wil het project alle farmaceutische transacties registreren en volgen op een gedeeld supply chain-platform.

Met deze oplossing kunnen ze ervoor zorgen dat de medicijnen van farmaceutische bedrijven naar distributeurs gaan en van daaruit naar klanten.

 

 • Healthdirect Australië

Healthdirect Australia is een dienstverlener op het gebied van volksgezondheidsinformatie. Ze bieden nationale burgers gratis gezondheidshulplijnen en een online platform voor informatie over gezondheidsgerelateerd advies. Bovendien vormen zij de infrastructuur voor gezondheidsinformatie in Australië.

Door Blockchain as a Service AWS-oplossing te krijgen, bouwen ze een ander soort infrastructuur op voor zorginformatie. Bovendien gebruiken ze proof of concept om het grootboeksysteem te reguleren. Omdat Healthdirect Australia elke dag onder extreme druk moet kunnen opereren, was een BAAS-oplossing de perfecte manier daarvoor..

Ervoor zorgen dat niemand met hun database knoeit en fulltime ondersteuning bieden, is wat de blockchain vrij gemakkelijk kan stroomlijnen.

 

 • The Guardian Life Insurance

Guardian Life Insurance is een financiële onderneming die verzekeringsfaciliteiten aanbiedt, waaronder arbeidsongeschiktheids- en levensverzekeringen, verschillende personeelsbeloningen en zelfs tandartsverzekeringen. Bovendien hebben ze een enorm partnerecosysteem en onderzoeken ze daarom het onveranderlijke en gedecentraliseerde volgsysteem van de blockchain-oplossingen. Bovendien willen ze de financiële dienst blockchain gebruiken voor hun verzekeringsbedrijf.

Bovendien denken ze dat BAAS efficiëntie en transparantie kan bieden aan de belanghebbenden binnen het netwerksysteem die de onafhankelijk verifieerbare activiteiten onderhouden. Ze weten echter dat het blockchain-netwerksysteem erg complex en moeilijk te beheren is en daarom kozen ze voor AWS om hun project van stroom te voorzien.

Met AWS kunnen ze netwerken testen en implementeren met behulp van hun aanbod van blockchain-ontwikkelingsservices. Bovendien zouden ze ook het platform voor Guardian Life onderhouden.

 

 • MasterCard, Amazon Web Services, Everledger en Mercy Corps

Deze vier bedrijven werken aan een project dat het supply chain management-proces voor kleine leveranciers omvat. Met behulp van het platform kunnen ze duurzame opties adopteren en veel financiële insluitsels promoten.

Bovendien werken ze voor de Blockchain as a Service-oplossing samen met Accenture. Accenture noemt het systeem een ​​circulaire toeleveringsketen vanwege de verbinding van de klanten en boeren. Omdat ze een app gebruiken om het proces bij te houden, kunnen klanten de boeren in de beginnersfase een fooi geven als ze duurzaamheid kunnen aantonen. Bovendien hebben dingen zoals ze geen ander land vernietigd om hun boerderij te maken of geen insecticiden op hun producten gebruiken.

Bovendien biedt Accenture hen ook inzicht in de markt en hoe ze zich kunnen richten op een specifieke consumentenniche om hun oplossing te promoten..

 

 • DHL

DHL gebruikt de Blockchain as a Service-oplossingen om hun op blockchain gebaseerde logistieke applicatie van brandstof te voorzien. Momenteel werken ze samen met Accenture om hen volledige technische ondersteuning te bieden. Bovendien hebben ze momenteel een werkend prototype dat geneesmiddelen kan volgen vanaf het moment van productie tot aan de klanten.

In deze lijn kan niemand eraan knoeien, en dus zorgen ze voor een veilige optie. Bovendien weten ze al wat de financiële dienst van de blockchain kan. Levens redden is hun motto en daarvoor moeten namaakproducten ophouden te bestaan. Bovendien kan het platform ook 1500 transacties per seconde verwerken en biedt het zeven miljard unieke serienummers.

 

 • Naturipe boerderijen

Naturipe Farms werkt aan een project voor het beheer van de voedselvoorzieningsketen. In dit project zullen ze de retailers en leveranciers van consumentenproducten ertoe brengen de blockchain-technologie te gebruiken om verspilling bij de productie van voedingsmiddelen te verminderen.

Bovendien is het primaire doel om de volgende generatie landbouwers naar een digitaal supply chain-beheersysteem voor consumenten te brengen.

Momenteel maken ze voor deze Blockchain as a Service-oplossing gebruik van de technische ondersteuning van SAP. Momenteel leggen de meeste belanghebbenden van de productiebedrijven hun informatie vast en maken deze indien nodig openbaar. Het proces moet transparanter zijn omdat mensen hun vertrouwen in geproduceerde goederen verliezen. In dit opzicht kunnen BAAS-oplossingen echt helpen. Bovendien, als een grote groep productiebedrijven het gaat gebruiken, kunnen consumenten zien hoe hun geproduceerde voedsel wordt verpakt.

 

 • Boehringer

Het farmaceutische bedrijf Boehringer werkt samen met SAP om een ​​digitaal netwerksysteem op te zetten. Het is een ander bedrijf dat blockchain gebruikt voor supply chain management. Bovendien volgen ze het proces van gefabriceerde medicijnen en geven ze de klant de kans om te zien of ze betrouwbaar zijn of niet.

Het is echt een geweldige aanpak, want met de nepmedicijnen in de mix hebben veel consumenten nu een slechte indruk van farmaceutische bedrijven. Maar met deze oplossing kunnen ze controleren of ze echte of nepproducten krijgen. Bovendien gaan ze samenwerken met andere bedrijven om een ​​centrum van de medicijnfabrikant te vormen om ervoor te zorgen dat iedereen de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de FDA volgt. Supply chain management wordt dus een van de coole use-cases van BAAS.

 

 • London Stock Exchange Group

LSEG werkt aan de blockchain-technologie en krijgt daarvoor BAAS-ondersteuning van IBM. Ze proberen een platform te creëren voor financiële sectoren waar ze het volledige potentieel van blockchain financiële dienstverlening kunnen benutten.

Bovendien kan het platform gegevens scheiden en vertrouwelijkheid bieden aan gebruikers. Momenteel gebruiken ze Hyperledger Fabric-oplossingen van IBM, een van de hoogste beveiligingsprotocollen op de markt.

Het LSEG-systeem zal volledig bewijs zijn met volledige beveiligingsmaatregelen en transparantie. Volgens hen staat blockchain klaar om de financiële sectoren te beheersen, en we hebben er al veel voorbeelden van gezien. Nu willen ze dat ook proeven.

 

 • ANZ, Westpac en Scentre Group

Een andere prachtige blockchain uit de echte wereld als oplossingsvoorbeeld is de samenwerking van ANZ, Westpac en Scentre Group aan de digitalisering van bankprocessen. Bovendien gebruiken ze Blockchain as a Service IBM-oplossingen. Het is een eenvoudig project dat veel kopzorgen van de bankmedewerkers kan verminderen. Meestal hebben ze te maken met veel papieren garantie.

Als ze het op de een of andere manier allemaal kunnen digitaliseren en het vanuit één enkele bron kunnen onderhouden, kan dat heel veel tijd besparen. Bovendien hebben veel van deze bedrijven te maken met duplicaties en fraudegevallen. Ze zorgen er echter voor dat de blockchain-oplossing volledig bewijs is en dat niemand er op enigerlei wijze mee kan knoeien. Momenteel is het slechts een proefproject.

 

 • TenneT

Welnu, wanneer hadden we ooit de juiste hoeveelheid elektriciteit, toch? Het aanbod van elektriciteit was nooit gelijk aan de vraag, en het verschil wordt met de dag groter. Hierdoor heb je vaker dan voorheen last van stroomuitval. In een wereld waar bijna alles op stroom draait, is een stroomstoring niet te verwachten.

Daarom is TenneT er om ervoor te zorgen dat er een naadloze stroomvoorziening is en dat niemand te maken heeft met een stroomstoring. Wat ze in feite doen, is de blockchain gebruiken om het vraag-aanbod bij te houden. Bovendien kunnen ze hiermee voorspellen wanneer er een tekort kan ontstaan ​​en de nodige metingen doen.

Bovendien zullen ze ongebruikte autoaccu’s gebruiken om het elektriciteitsnet van stroom te voorzien. Het Blockchain as a Service-platform zal een applicatie zijn die kan detecteren welke auto-accu’s leeg zijn om te gebruiken. Daarom zullen ze de stroomuitval in grote mate verminderen.

 

 • UBS

Het wereldhandelsplatform Batavia is een prachtig project gebaseerd op de blockchain. Momenteel leidt UBS het project met hulp van Blockchain as a Service IBM-onderneming. Ze zijn echter niet de enigen in dit project. Er zijn andere bedrijven zoals CaixaBank, Erste Group, Bank of Montreal (BMO) en Commerzbank.

Elke organisatie is vrij om het platform te gebruiken en de functies van handelsfinanciering te gebruiken. Bovendien maakt het niet uit of u handelt op land, door de lucht of over water.

Het Batavia-platform kan de manieren van deze sector veranderen en mogelijk de productiviteit verhogen.

 

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

Sompo Japan is een in Japan gevestigde eigendoms- en wereldwijde ongevallenverzekeringsgroep. Het is weer een geweldig voorbeeld van een bedrijf dat de voordelen van een Blockchain als serviceprovider gebruikt. Blockchain-gebruik in de verzekeringsniche is tegenwoordig erg populair en velen sluiten zich aan bij de competitie zoals Sompo.

Volgens hen hebben ze vrij recentelijk de echte potentiële use-cases van de blockchain blootgelegd. Maar het samen met de architectuur onderhouden van het systeem is voor hen nog vrij vreemd. En dus gebruiken ze BAAS-services om hulp te krijgen bij het implementeren en beheren van hun netwerksysteem.

Momenteel loopt het project nog steeds op proef, als ze echte voordelen zien, zullen ze er een permanent netwerkkader binnen hun bedrijf van maken.

 

Hoofdstuk-7: Zijn Blockchain as a Service-oplossingen geen Blockchain?

Het is meestal een discussievraag omdat u twee soorten antwoorden zult vinden. Een partij is van mening dat de Blockchain as a Service-oplossingen helemaal geen blockchain zijn; het zijn totaal verschillende soorten architectuur. Aan de andere kant zijn sommige partijen van mening dat BAAS eigenlijk opgewaardeerde blockchain-platforms zijn.

Het misverstand ontstaat in ieder geval vooral door het gebrek aan goede kennis van blockchain. Bovendien geloven veel mensen nog steeds dat de blockchain van bitcoin het originele blockchain-platform is. Bovendien weten ze niets van de verschillende soorten blockchain.

Meestal werd een private of geautoriseerde blockchain geïntroduceerd omdat de publieke architectuur niet geschikt is voor een onderneming die te maken heeft met veel gevoelige informatie. Vanwege de aard van hun bedrijfsmodel is het voor hen niet mogelijk om met 100% decentralisatie te werken.

In werkelijkheid is Blockchain as a Service bedoeld voor de groeiende behoefte aan blockchain in ondernemingen. Daarom bieden ze een ander soort blockchain aan die vrijheid biedt maar misschien niet 100% gedecentraliseerd is. Elk soort overheidssysteem is nodig, en identiteitsbeheer is ook noodzakelijk.

Dus als u niet weet of deze oplossingen blockchain zijn of niet, hoeft u zich geen zorgen te maken, want ze zijn een privé of geautoriseerd blockchain-netwerk.

Bekijk onze ultieme blockchain-technologiegids om meer inzicht te krijgen in de technologie.

 

Hoofdstuk 8: laatste woorden

Blockchain as a Service is een unieke manier om het digitale transformatieproces te stroomlijnen. Tegenwoordig willen veel bedrijven blockchain adopteren, maar door het gebrek aan voldoende geschoolde mensen in de markt wordt het lastig. Dit is waar Blockchain as a Service binnenkomt en de deal sluit.

Deze grote ondernemingen zullen de toekomst van blockchain-transformatie beïnvloeden. Het is dus noodzakelijk dat ze een goede Blockchain as a Service-oplossing aanbieden om de bedrijven op de lange termijn te ondersteunen. Uiteindelijk begint deze nieuwe markt net de markt te beïnvloeden.

We zullen meer van hen zien vormgeven of in ieder geval de weg banen voor de toekomst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me